Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-11-29
Senast uppdaterad: 2017-11-28

Skolinspektionen: Helt utan anmärkningar på Ryrsjöskolan

Nu har Lilla Edets kommun fått Skolinspektionens beslut efter den tillsyn som genomfördes av Ryrsjöskolan i oktober i år. Resultatet är en rapport helt utan anmärkningar.

I fjol granskades alla kommunens skolor utom Ryrsjöskolan utav Skolinspektionen. I år var det därför Ryrsjöskolans tur att sättas under lupp. Och resultatet blev minst sagt positivt.– Skolinspektionens beslut var inte överraskande men det är fantastiskt roligt att få bekräftat vilken god kvalité undervisningen håller på Ryrsjöskolan. Vi har en mycket engagerad personalgrupp som allihop lägger ner sin själ i att eleverna ska må gott och utvecklas optimalt, säger Junita Eklund, rektor på skolan.

Alla krav uppfylls

24 och 25 oktober genomförde Skolinspektionen tillsynen. De områden som granskades är extra anpassningar och särskilt stöd, bedömning och betygssättning samt förutsättningar för lärande och trygghet. På samtliga punkter har skolinspektionen kunnat konstatera att det inte framkommit annat än att alla krav på dessa områden uppfylls.
– Att en skola i en skarp inspektion går igenom helt utan anmärkning är mycket ovanligt. Så detta gör mig väldigt glad och stolt, säger Leif Gardtman, tillförordnad chef för bildningsförvaltningen.Ryrsjöskolan fick högsta betyg och positiv respons både i tillsynsbeslutet samt i skolinspektionens kvalitetsgranskning.
– Självklart känner vi oss stolta över det fina arbete pedagogerna gör, att det ger resultat och blir uppmärksammat. Och stolta är även våra fantastiska elever på Ryrsjöskolan, roligt att deras skola får denna fina publicitet, säger Junita Eklund.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »