Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-03-25
Senast uppdaterad: 2019-03-25

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll på besök i Lilla Edets kommun

Annette Fransson (S), oppositionsråd i Lilla Edets kommun, och socialförsäkringsminister Annika Strandhäll.

Idag, måndag den 25 mars, besökte socialförsäkringsminister Annika Strandhäll Lilla Edets kommun. På agendan stod verksamhetsbesök hos det kommunala bolaget EdetHus samt på trygghetsboendet Hägern och dess träffpunkt för äldre.

– Det känns väldigt spännande att komma till Lilla Edet som är en expanderande kommun som satsar framåt samtidigt som här finns stora välfärdsutmaningar som exempelvis en åldrande befolkning och stor inflyttning. Att få komma ut och se och höra hur olika kommuner tänker kring och försöker att lösa dessa utmaningar tycker jag är otroligt intressant, säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll.


Under förmiddagen gjordes först ett besök på EdetHus, som kom att handla främst om bolagets roll i lokalsamhället.

 

– EdetHus är ett kommunalt bolag som arbetar aktivt med miljöfrågor och friskvård. Man bedriver även samarbete med grundskolan för skoltrötta elever. Men förutom det sociala ansvaret som de tar var det intressant att höra om de investeringar i bostäder som görs samt om planeringen för byggnationen av en ny skola, säger Annika Strandhäll.

 

Därefter besöktes trygghetsboendet Hägern och dess verksamhet Träffpunkt Hägern som utgör en mötesplats för äldre för social samvaro. Där anordnas aktiviteter i syfte att bland annat bryta isolering, ge stimulans och göra det möjligt att bo kvar i det egna hemmet. Där träffade statsrådet även medlemmar från den lokala PRO-avdelningen och S-kvinnor.


– Att ministrar kommer och besöker vår kommun är uppskattat. Vi har en stor ohälsa i vår kommun hos både barn, unga och vuxna. Och att socialförsäkringsminister Annika Strandhäll besöker vår kommun ger oss en viktig väckarklocka om att vi måste sätta denna viktiga fråga högt upp på dagordningen i politiken. Några viktiga frågor som diskuterades under förmiddagen var rätten till heltid för anställda i kommunen, arbetsmiljön, barn- och ungas psykiska ohälsa samt högre pensioner som man kan leva på, säger Annette Fransson (S), oppositionsråd i Lilla Edets kommun.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »