Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2014-06-19
Senast uppdaterad: 2014-06-19

Sommarboken har startat

Under tre onsdagar kan barn mellan 8 och 12 år vara med i bokklubben Sommarboken. Onsdagen den 18 juni ägde det första tillfället rum.

Det är 17 barn som deltar i sommarens första träff. Kicki på biblioteket visar den resväska som barnen får av biblioteket, för att fylla med böcker under sommaren. Sedan berättar Kicki om olika böcker.

– Ni måste inte låna de böcker som jag pratar om, säger Kicki. Hela biblioteket är fullt!

Det finns tjocka böcker och smala böcker. Svåra böcker och enkla böcker. Böcker om hästar, drakar, robotar och riddare. En bok är lite lurig. Den heter En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret och är så tjock att de flesta tvekar för att låna den. Men så visar det sig att varannan sida består av bilder. Helt plötsligt blir den mer spännande!

– Man kan också lyssna på böcker, säger Kicki och visar upp ljudboken Hur du pratar med drakar.

På besök är även Katarina. Hon är projektledare för Kultur i Väst och har varit med och tagit fram konceptet Sommarboken.

– Det är barn i hela Sverige som får likadana resväskor, berättar hon. Nu får ni fylla lådorna med massor av äventyr!

Efter att ha fått festis och kex springer barnen omkring bland hyllorna och väljer vad de vill läsa. Det finns även en tipspromenad att gå.

- Det finns en boktipsblogg, så ni kan tipsa varandra. Tipsa varandra om böcker kan vi också göra nästa gång, säger Kicki.

Sommarbokens nästa träff är den 16 juli, följt av en sista träff den 27 augusti.

– Barnen är välkomna alla gånger eller en gång, säger Kicki. Vill man ha en resväska och missade dagens träff är det bara att titta förbi biblioteket och få en.

Deltagaren Nicolas hittar en bok som heter Viktiga kartor, som han genast börjar bläddra i. Den är full med kartbilder och spännande fakta. Han berättar att han kommer att använda resväskan många gånger i sommar.

- Jag tycker att det är intressant att läsa!

Tanken med Sommarboken är att barn ska bli uppmuntrade att läsa för att det är roligt, utan att känna att de behöver prestera något. Läs mer om Sommarboken.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »