Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2021-06-10
Senast uppdaterad: 2021-06-23

Sommarens simskola riskerar att bli inställd

Efter 30 år som simlärare tackar nu Anette Svennblad för sig och arbetet med att hitta en ersättare pågår för fullt. Det har visats sig vara en svår uppgift och nu riskerar årets simskola att bli inställd.

Anette Svennblad har lärt många barn att simma under sina 30 år som simlärare i kommunen. Hon började redan som 16-åring och har sedan dess varit en klippa och arbetat varje sommar på sin semester. Förra året gjorde hon sin sista säsong och nu letar kommunen efter hennes ersättare.

— Vi har annonserat efter en ny simlärare i flera omgångar under våren. Det har kommit in flera ansökningar men tyvärr har dessa inte haft den behörighet som krävs. Det är viktigt att personen har rätt bakgrund för att både föräldrar och barn ska känna sig trygga i vattnet, säger Carolina Allvin Bromar, Föreningssamordnare.


Carolina berättar vidare att hon har dragit i många trådar för att försöka lösa så att barnen ska få möjlighet till simskola även i år. Hon har bland annat varit i kontakt med Svenska livräddningssällskapets, andra kommuner och badhus för att se om dom har möjlighet att hjälpa till, men det har inte gett något resultat.


— Det skulle vara väldigt tråkigt om vi blir tvungna att ställa in sommarens simskola, men utan simlärare har vi tyvärr ingen annan möjlighet, säger Carolina.


Är du vår nya simlärare?
Är du intresserad eller känner du någon som har simlärarutbildning? Och som du tror skulle passa perfekt för att under två veckor i sommar lära barn i Lilla Edets kommun att simma? Hör då av dig till Carolina, 0520-65 95 90.

 

Uppdatering 23 juni

Nu är det klart att simskolan tyvärr blir inställd den här sommaren då ingen ny simlärare har kunnat tillsättas.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »