Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-02-19
Senast uppdaterad: 2016-02-19

Sportlovsveckan är i full gång

Elever i årskurs 3-6 lärde sig filma med iPad under en workshop.

Denna vecka är det sportlov i kommunen och det anordnas en hel del aktiviteter för barn och ungdomar. Ta gärna en titt på programmet på lillaedet.se/sportlov

Elever i årskurs 3-6 filmade med iPad under en workshop


Under sportlovet anordnade kultur- och fritid en workshop "filma med iPad" för elever som går i årskurs 3-6. Under eftermiddagen i onsdags fick eleverna lära sig hur man berättar med bilder, vad ett filmmanus brukar innehålla och hur man kan förmedla sina idéer genom film. Andreas Johansson från Mediapoolen höll i workshopen, som ägde rum i Musikskolans lokaler. Mediapoolen är ett företag som bland annat arbetar med mediepedagogiska tjänster och de arbetar ofta riktat mot barn och ungdomar.  Andreas Johansson berättar:

— I dag kommer allt att ske med iPaden, vi både filmar och klipper i appen iMovie.

Andreas Johansson berättar att ungdomarna han möter vanligtvis är väldigt skickliga med att använda iPaden, de har ofta använt den både i skolan och privat hemma.

Denna dag bestod gruppen av 10 elever, en ganska lagom stor grupp för den här typen av workshop, menar Andreas Johansson.

— Så i dag blir eleverna uppdelade i två grupper. Man behöver ju vara några stycken för att skapa en film: någon som håller i iPaden och några som agerar skådespelare. För att skapa en bra dialog måste man ju dessutom vara minst två personer i varje scen.

Som utgångspunkt för att skapa filmen fick eleverna ett ord att associera fritt till. Då fick eleverna en idé att utgå från samtidig som upplägget blev fritt och de fick känna att de själva skapade filmen. När grupperna hade gjort färdigt sina filmer, avslutades workshopen med en minifestival där eleverna fick visa upp sina filmer för varandra.  
 

Tennishallen var välbesökt under prova-på tennis tillfället.

Många barn och ungdomar provade på att spela tennis


I torsdags kunde barn och ungdomar också prova på tennis under sportlovet. Många hade sökt sig till tennishallen i Lilla Edet för att testa att spela. Jerry Andersson och Ludwig Fasth, som var på plats från tennisklubben, fick sätta upp många mindre nät för att skapa fler banor åt barnen för att alla skulle kunna spela.

Jerry Andersson, ordförande i tennisklubben, berättar:

— Vi har haft prova-på tennis då och då i säkert 10 års tid, antingen på sportlovet eller på höstlovet. Det brukar bli väldigt trevlig stämning och oftast är det någon som blir intresserad och vill börja spela tennis efteråt. Det är såklart kul!

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »