Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2018-06-01
Senast uppdaterad: 2018-06-01

Stor brandrisk i skog och mark

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap gick 25 maj ut med ett nationellt myndighetsmeddelande om brandrisken i skog och mark.

Meddelandet lyder: 

 

"Det väderläge som råder i stora delar av Sverige med höga temperaturer och torrt i skog och mark har lett till extremt stor brandrisk i flera större områden i Sverige. Prognosen tyder på att brandrisken förvärras framöver. Det råder eldningsförbud på många platser i landet. Information om eldningsförbud finns på kommuners eller länsstyrelsers webbplatser. Extra försiktighet krävs för att undvika att starta en brand. Om du upptäcker en brand – varna andra i närheten, flytta dig till en säker plats och larma 112. Om det är möjligt, försök släcka elden. "

Krisinformation.se hittar du uppdaterad fakta och fördjupad informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om brandrisk.

Eldningsförbud i Lilla Edets kommun

Med anledning av den rådande väderleken har räddningschefen vid Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund utfärdat totalt eldningsförbud som gäller inom Lilla Edets kommun, Tjörns kommun och Stenungsunds kommun. Räddningstjänsten vädjar till alla att respektera eldningsförbudet.

Läs mer om eldningsförbudet.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »