Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2015-03-11
Senast uppdaterad: 2015-03-11

Succé för Bodagen!

Lördagens Bodag på Lödöse museum lockade hundratals och blev en succé. Exploatörer, mäklare, finansiärer och representanter från kommunen fanns på plats, musikskolan bjöd på underhållning och för barnfamiljerna fanns det aktiviteter att ta del av.

Under Bodagen samlades exploatörerna och mäklare för att berätta om sina satsningar i kommunen och besökarna kunde i lugn och ro titta, samtala och inspireras. Kommunen fanns också på plats med representanter från mark och exploatering, bygglov, förskola och skola samt kultur och fritid — ett inslag som var uppskattat av besökarna, då en flytt inte bara handlar om boendet.

Rebecka Jarl och Robert Capalov Johansson med sonen Vincent och Frida Karlsson och Torge Schärf med sonen Milian bor i Mölndal och de besökte Bodagen tillsammans. De är kompisar och Rebecka och Frida är båda utbildade förskollärare och kollegor. Nu har båda familjerna bestämt sig för att flytta till Ekeberg och Rådjursvägen. De har satt upp sig för en bostadsrätt i BRF Bambi.

– Lilla Edets kommun är en kommun som växer och som vill växa. Det känns jättebra att flytta hit, säger Rebecka och Robert.

– Vi ville komma hit idag för att prata om skolan och känna in atmosfären. Bodagen är ett jättefint arrangemang och vi är väldigt nöjda med dagen. Nu ska vi tillsammans åka vidare till tomten och titta, berättar Frida och Torge.

Stort intresse för kommunen


Andreas och Linda Enberg med sönerna Carl och Oskar flyttade från Alingsås till Nygård 2009 men letar nu efter något större då familjen har utökats. De kom till Bodagen för att kolla av läget och se vad som händer i kommunen.

– Jag jobbar i Kungälv och många av mina kollegor på jobbet är också nyfikna på kommunen. Jag "rekar" åt dem också. I Kungälv får du knappt en etta för samma pris som ett radhus kostar i Ekeberg, berättar Andreas.

– Själva är vi nyfikna på Ekeberg och kanske något större boende då vi har blivit fler. Vi ska prata med Niclas Grönvall på Fastighetsbyrån och Clas Carlsson som har Snickar Carlsson, berättar Andreas och Linda Enberg.

Marek Persson och hans sambo Emma Lundholm har båda studerat på Chalmers och efter studierna bosatte de sig på Eriksberg, men efter några år i arbetslivet ville de skaffa hus och fattade tycke för Lilla Edet. För några månader sedan flyttade de till Kaptenshuset på Gossagården i Lödöse.

– Vi föll för huset direkt och vi tror starkt på utvecklingen i området och i kommunen. När vi flyttade hit var den stora frågan om jag skulle orka pendla till jobbet i Mölndal. Men det är inga problem, det går jättesmidigt. Det berättar jag också för vänner som är i samma sitts som oss och på väg att skaffa hus, berättar Marek.

Medan föräldrarna pratade med utställarna kunde barnen ägna sig åt aktiviteter i ett rum intill. De kunde pyssla, åka skridskor som på medeltiden, gå på drakjakt och lyssna till sång- och sagostund som arrangerades av personal från kultur och fritid.

Stort intresse


Även utställarna var nöjda med dagen. Hoonan Khokhtari och Sofie Petersson jobbar som mäklare på HusmanHagberg och säljer BRF Bambi.

– Vi har inget kontor här i området och hade inte riktigt koll på hur stort intresset skulle vara, men intresset har varit över förväntan. Vi har fått in många intresserade och tagit kontaktuppgifter, nu blir det till att följa upp dagen, säger Sofie Petersson.

– Det är jättepositivt att det byggs i kommunen och bra att dagen hölls på Lödöse museum, det ger mervärde, tycker Hoonan Khokhtari.

Hjältevadshus har tomter på Stallgärdet och på plats fanns Åke-Jimmy Karlsson och Patrick Lejon.

– Utvecklingen i Lilla Edets kommun är väldigt positiv. Det har varit mycket folk här i dag och Bodagen är också ett väldigt viktigt forum för oss utställare, det öppnar upp för fler samarbeten. Vi ska bland annat prata vidare med Snickar Carlsson, berättar Åke-Jimmy Karlsson.
 
– Bodagen visar verkligen att det är stort intresse att flytta till och inom kommunen och att det finns ett stort utbud av boendealternativ. Det är fantastiskt roligt, säger Cecilia Friberg, kommunens mark och exploateringschef.

– Det är också ett tillfälle för utställarna att träffa varandra och skapa ytterligare samarbeten. Alla behövs och vi har ett gemensamt intresse - att utveckla och satsa i Lilla Edets kommun.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »