Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-03-20
Senast uppdaterad: 2017-03-20

Succé i repris på Träffpunkt Hägern

Mariette Axelsson Horst, kostchef, tillsammans med Åsa Svanberg-Sand, frivilligsamordnare och värd för trygghetsboendet Hägern, bjöd på hälsofrämjande shots och smoothies.

I veckan var det för andra året i rad dags för öppet hus på Träffpunkt Hägern. Även i år var öppet hus mycket populärt. Det var ett hundratal personer som passade på att besöka träffpunkten för att få veta mer om vilka hälsofrämjande aktiviteter som finns för äldre i Lilla Edets kommun.  
 
Redan i dörren möttes besökarna av Mariette Axelsson Horst som är kostchef i Lilla Edets kommun. Hon bjöd bland annat på smoothies och ingefärashots:
 
— Vi vill visa på de alternativ som finns till mellanmål eller som fika till kaffet. Dessa alternativ med frukt är hälsofrämjande. Det har varit väldigt uppskattat att få ta ett smakprov, särskilt "shoten" med färskriven ingefära i. Flera har sagt att de ska gå hem och prova göra den själv.  
 
På plats fanns även de föreningar som deltar med aktiviteter på träffpunkten, företag som har fokus på hälsa, räddningstjänsten och personer från frivilligverksamheten i Lilla Edet.
 
— Öppet hus blev återigen en riktig succé! Det är så kul att så många är nyfikna på vad Träffpunkt Hägern och alla föreningar kan ge dem. Det var fullt av glada människor härinne idag, berättar Åsa Svanberg-Sand, frivilligsamordnare och värd för trygghetsboendet Hägern. 
 
I år fanns även möjlighet att lyssna till när Närhälsan presenterade sin verksamhet. Det var ett stort intresse både vid den presentation och när Eva-Lena Julin, folkhälsosamordnare och Jack Lennartsson, kommunpolis, presenterade resultatet av medborgarlöftet.

Olga Parchakova och Anita Hägg var båda nöjda med öppet hus och Träffpunkt Hägern.

Nöjda besökare


Några av besökarna var Olga Parchakova, Anita Hägg, Maj Larsson och Linnea Thorsson.
 
— Det är så roligt att vara här på öppet hus och träffa människor och få information om olika aktiviteter. För mig är det väldigt viktigt att träffpunkten finns, berättar Olga Parchakova.
 
De andra i sällskapet håller med:

— Vi är ofta härnere och det är så roligt att vara här! Idag har vi bland annat fått information från räddningstjänsten som har berättat för oss vad vi ska tänka på gällande brandsäkerhet och fallskador.
 

Om träffpunkter


Träffpunkter för äldre finns som en mötesplats för social samvaro och olika former av aktiviteter. Syftet är bland annat att ge stimulans, social gemenskap, bryta isolering, aktivera och bidra till att bevara gästernas funktioner samt göra det möjlighet att bo kvar i det egna hemmet. I Lilla Edets kommun finns två träffpunkter, Träffpunkt Hägern och Träffpunkt Lödöse.  Läs mer om dagverksamheten på Träffpunkt Hägern och Träffpunkt Lödöse på lillaedet.se/dagverksamhet.
 
Aktuella aktiviteter hittar du på lillaedet.se/evenemang.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »