Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2021-02-12
Senast uppdaterad: 2021-02-12

Svartsjuka är inte romantiskt

Var fjärde flicka/ung kvinna i åldern 16-24 år uppger att hon utsatts för våld av en partner eller före detta partner. Trots att unga är utsatta för våld i partnerrelationer i högre grad än vuxna är det något vuxenvärlden ibland inte vill se. Kampanjen Svartsjuka är inte romantiskt uppmärksammar och synliggör killars våld mot tjejer och våld i ungas partnerrelationer.

Våld i ungas partnerrelationer är när en ung person utövar våld mot sin flickvän, pojkvän eller partner. Våld kan vara många olika saker och utövas i olika relationer. Det kan till exempel handla om någon du träffar, har en sexuell relation med, är tillsammans med eller tidigare har haft en relation med. Våldet kan till exempel vara fysiskt, psykiskt, sexuellt eller digitalt. Ofta pratar vi om svartsjuka som något romantiskt, men det finns inget romantiskt i när svartsjuka innebär kontroll och våld.

 

Våld är aldrig okej och den som drabbas har rätt till stöd och hjälp oavsett var man bor. Ju mer man vet om problemet desto lättare är det att reflektera kring och prata om det.

Råd, stöd och hjälp

På webbplatsen www.svartsjukaarinteromantiskt.se Länk till annan webbplats. finns information och stöd både till de som utsätts och de som utövar våld. Även yrkesverksamma som möter ungdomar hittar mycket bra information på sidan.

 

På stödsidan ungarelationer.se Länk till annan webbplats. kan unga chatta anonymt.

 

Bakom kampanjen står Jämställdhetsmyndigheten, länsstyrelserna och ungarelationer.se. 

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »