Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2020-03-30
Senast uppdaterad: 2020-03-30

Tillfälliga förändringar inom färdtjänst och sjukresor med anledning av Covid-19

Med anledning av Corona-virusets spridning och de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten gått ut med för att förhindra smittspridning genomför Västtrafik nu tillfälliga förändringar inom färdtjänst och sjukresor.

Beslutet innebär att så kallad ensamåkning införs inom denna trafik, där resenärerna ofta tillhör riskgruppen. Resorna kommer alltså inte samordnas på det sätt som normalt sker. Varje resenär beställer sin resa som vanligt men reser ensam i fordonet. Det gör att Västtrafik på ett bättre sätt uppfyller Folkhälsomyndighetens rekommendationer och minskar risken för smittspridning för både förare och resenär.


Enligt Västtrafik påverkar beslutet inte dag- och omsorgsresor och inte heller skoltaxi eller Ronden. Resenärer till dag- och omsorgsverksamheter och till skola reser endast när man är symptomfri.


Införandet av ensamåkning kan genomföras tack vare den kraftiga nedgång i resandet som skett på grund av Covid-19 och som medfört fler tillgängliga fordonsresurser, enligt Västtrafik.


Läs om beställning av färdtjänst på Västtrafiks webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Läs mer om färdtjänst på Lilla Edets kommuns webbplats: lillaedet.se/färdtjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »