Vacker vårdukning på Lindkullen.
På menyn stod räkdröm som förrätt. Som huvudrätt serverades klassisk slottsstek med potatisbakelse, sås, blomkål, morötter, vårgurka och vinbärsgelé. Efterrätten bestod av jordgubbscheesecake med rabarber och kaffe.
Till festmåltiden hörde naturligtvis extra fin och vårinspirerad dukning med blommor på borden. Personalen på boendena var också välkomna att delta i middagen, vilket skapade en trevlig gemensamhetskänsla när alla kunde sitta ner tillsammans vid bordet för att äta och samtala.
— Vi samarbetar mellan kostenheten och personalen på boendena för att festmåltiden ska bli så bra som möjligt. Många äldre vill till exempel klä upp sig lite extra, det ska dukas fint och personalen har plockat blommor. Personalen på boendena lägger ner mycket jobb på festmiddagarna, berättar kostchef Mariette Axelsson Horst.
Till efterrätt serverades jordgubbscheesecake med rabarber.
— Det här är första gången socialförvaltningens kostenhet köper in kött från Gröna Gårdar. Det är naturligtvis trevligt att kunna servera gott, ekologiskt och närproducerat kött.
Gröna Gårdars kött kommer från djur som betar fritt och äter det som de är gjorda för: gräs, klöver, maskrosor och andra örter som finns i beteshagen. På vintern fodras de uteslutande med ensilage, som är mjölksyrat gräs. Det gör att djuren växer upp långsamt och köttet hinner utveckla en rik och fyllig smak.
Redan nu köper socialförvaltningens kostenhet in en del ekologiska livsmedel, till exempel mjölk, bananer och äpplen. Ekologiskt kött från Gröna Gårdar är ytterligare ett steg i den riktningen.
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se Telefon: 0520-65 95 00