Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2015-02-03
Senast uppdaterad: 2015-02-04

Två Lika uppträdde på Soläng

Det var fullt i samlingssalen på Soläng när bröderna Rune och Göran Andersson i bandet "Två Lika" uppträdde.

Musikbröderna, tillika tvillingar, är tillhörande i Trollhättan och uppträder runt om i Västsverige. Ibland är Rune och Göran på äldreboenden och sjukhus och spelar. Det bjöds på många bekanta och medryckande låtar av bland annat Vikingarna och Per Myrberg. När det svängde som mest vågade sig flera upp och dansa.

Två Lika drog publik både från boende på Soläng och publik utifrån. Vanligtvis är det dagverksamhet på Soläng tiden för musikuppträdandet. Rose-Marie Orderud förestår dagverksamheten:

"Det är så roligt för de äldre, musik piggar upp! "  

Rose-Marie Orderud berättar att det var ett privat initiativ att Två Lika kom och uppträdde. Mannen som initierat det hela, och som vill vara anonym, visade sig känna Rune och Göran Andersson från förr och berättar att de varit hemma hos honom och spelat på hans altan en sommarkväll.

Dagverksamhet på Soläng tre dagar i veckan


Måndagar, tisdagar och torsdagar är dagverksamheten på Soläng öppen. Då välkomnas både boende och besökare utifrån att komma för att umgås och fika tillsammans mellan 10.30-12. Aktiviteterna skiftar, bland annat kan man väva och måla och ofta anordnas bingo och allsång.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »