Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2021-05-21
Senast uppdaterad: 2021-06-15

Unga och internet – en digital föreläsningsserie av Tjejjouren Väst

Barn och unga spenderar en stor del av sin tid på nätet och i sociala medier. För många vuxna kan sättet att umgås där verka svårförståeligt. Välkommen att ta del av Tjejjouren Västs digitala föreläsningsserie ”Unga och internet” för att lära dig mer och kunna förstå ditt barn eller tonårings digitala tillvaro bättre.

Barn och unga spenderar en stor del av sin tid på nätet och i sociala medier. Vänskap och kärleksrelationer startar och avslutas via appar. För många vuxna kan det här sättet att umgås och interagera vara avlägset och svårförståeligt. Men eftersom våra unga lever en stor del av sina liv online, är det viktigt både att vara medveten om vad som händer där och ha verktygen att prata om det med sina barn. Utsatthet och övergrepp på nätet ökar också, och under pandemin tas fler kontakter med barn och fler anmälningar görs till polisen.

En föreläsningsserie i tre delar

Ta del av Tjejjouren Västs föreläsningsserie ”Unga och internet” för att lära dig mer. Du får en unik inblick i hur våra unga har det online och vad de gör där. I tre delar kommer vi gå igenom plattformar, nätets baksida och vad lagen säger.


Till den tredje föreläsningen har du möjlighet att ställa frågor till Tjejjouren Väst om det du fått ta del av i de två första föreläsningarna. Den tredje delen Tjejjouren Väst lägger ut vid ett senare tillfälle kommer också fokusera på hur du pratar med ditt barn på ett sätt som gör att det vill dela med sig till dig, på kort och lång sikt.

Ta del av föreläsningarna och ställ gärna din fråga

Till föreläsning 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Till föreläsning 2 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Ställ din fråga till Tjejjouren Väst inför nästa föreläsningstillfälle Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. efter att du tagit del av föreläsning 1 och 2.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »