Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-03-09
Senast uppdaterad: 2016-03-09

Uppskattat Öppet hus på Lödöse Läkarhus

På plats under dagen var även kommunalråden Ingemar Ottosson och Julia Färjhage som överlämnade en välkomstgåva från Lilla Edets kommun till Fredrik Gunmalm, VD Backa Läkarhus och Mikael Spetz, verksamhetschef och läkare på Lödöse Läkarhus.

I lördags var det Öppet hus på Lödöse Läkarhus. Cirka 200 besökare kom för att se de nya lokalerna, möta personalen och ta del av dagens aktiviteter. Kommunen passade också på att officiellt hälsa Lödöse Läkarhus välkommen till Lödöse. Dagen avslutades med en välbesökt föreläsning på Lödöse museum.

Det är efter tio års väntan som Lödöse återigen har fått en vårdcentral till orten och många var intresserade av att se vårdcentralen. Under dagen fanns personal från Lödöse Läkarhus, GeKå Fastigheter och Lilla Edets kommun på plats.

— Det var ett stort intresse för dagen från allmänheten, vilket var jättekul. Många var även intresserade av den unika lösningen med vårdcentral, hemsjukvård och trygghetsboende i samma hus, berättar Sven Bergelind, chef för socialförvaltningen i Lilla Edets kommun.

Glatt samspråk mellan Sven Carlsson, GeKå Fastigheter; Sven Bergelind, chef för socialförvaltningen och Ingemar Ottosson, kommunalråd.

Anita Andreasson, ersättare i omsorgsnämnden och kommunfullmäktige och Tommy Nilzén, vice ordförande i omsorgsnämnden och ledamot i kommunstyrelsen besökte Öppet Hus. Här tillsammans med Mikael Spetz, verksamhetschef och läkare på Lödöse Läkarhus.

Stort intresse för trygghetboendet


Ett stort intresse fanns också för att titta in en av lägenheterna i trygghetsboendet. Lägenheterna ligger ovanför vårdcentralen och ägs av GeKå Fastigheter.

— Fantastiskt mycket människor som visar intresse för våra lägenheter. Tyvärr är dessa lägenheter slut sedan länge, säger Sven Carlsson, GeKå Fastigheter.

En av de boende i trygghetsboendet är Kjell Carlsson som 1980 flyttade från Göteborg tillsammans med sin fru och har bott i Lödöse sedan dess.

— Först bodde vi i villa och senare i ett radhus. Som änkeman valde jag flytta till lägenhet. Jag flyttade in här 1 februari och trivs utmärkt! Jag väntar bara på en ny säng därför har jag inte riktigt fått ordning i sovrummet än. Snart kommer våren och då ser jag framemot att sitta på uteplatsen som ska komma ute i trädgården. Jag har även listat mig på vårdcentralen, den ligger bara en trappa ner från min lägenhet — det går inte att ha det bättre, tycker en nöjd Kjell Carlsson.

Kjell besökte Öppet hus för att träffa andra Lödösebor och för att han funderade på hur gemensamhetsytan som finns på entréplan kan användas.

— Kul om vi kan träffas här grannar emellan och hitta på olika aktiviteter tillsammans, säger Kjell Carlsson.

Kjell Carlsson är nyinflyttad i en av lägenheterna på trygghetsboendet.

Räddningstjänsten på plats med insatsbilen 2760


Räddningstjänsten besökte Öppet hus med deras insatsbil 2760. De var på plats för att berätta mer om verksamheten och hur insatsbilen ökar tryggheten för invånarna.

— Insatsbilen är den bilen som först är på plats vid en brand eller olycka. Inställelsetiden för bilen att vara iväg är 90 sekunder. I bilen finns bland annat skärsläckare och hjärtstartare. Vår uppgift är att förbereda platsen inför att brandkåren eller ambulansen kommer. När till exempel brandkåren kommer har vi öppnat upp och släckningsarbetet kan påbörjas direkt, berättar Niklas Nilsson, brandman i Lilla Edets kommun.

Vid insatsbilen möter vi familjen Kleberger som består av Nathalie, Martin och sonen Alcander.

— Vi flyttade till Lödöse för 3,5 år sedan och först var det rätt lugnt här, men jag sa till vänner och bekanta att orten kommer att utvecklas och växa - och precis så är det nu. Jätteroligt! Martin har listat sig på vårdcentralen här, jag och Alcander ska göra det efter sista kontrollen på BVC i Nödinge, berättar Nathalie.

Alcander Kleberger tillsammans med pappa Martin tar emot en brandhjälm från brandmännen Erik Selin och Niklas Nilsson.

Uppskattad föreläsning på Lödöse museum


Dagen avslutade med att Mikael Spetz, verksamhetschef och läkare på Lödöse Läkarhus föreläste på Lödöse museum. Föreläsningen handlade om influensa - vad är det egentligen? och vad du ska tänka på under influensatider gällande riskgrupper, vaccination och hygienråd. Åhörarna fick även möjlighet att ställa frågor.  

Dagen avslutades med en uppskattad föreläsning på Lödöse museum med Mikael Spetz.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »