Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-09-11
Senast uppdaterad: 2017-09-12

Välkommen till invigning av samlingsutställning
inom Smittande oro och mod

Under GIBCA Extended deltar projektet Smittande oro och mod, via fem kommuner, med de fyra verk som tidigare visats var för sig. Konstverken visas under GIBCA Extended för första och sista gången tillsammans i en samlingsutställning. Detta blir också finalen för projektet Smittande oro och mod.

Invigningen av samlingsutställningen i Lilla Edet sker lördag 16 september kl. 11.30–12.00 på gräsytan utanför kommunhuset på Järnvägsgatan 12. Utställningen pågår under perioden 16 september - 1 oktober.
– Kommunstyrelsens ordförande Carlos Rebelo da Silva kommer att inviga själva utställningen. Under invigningen kommer också bland annat Kulturskolans kända vissångerskor Ingmarie Romell och Ann-Catrine Persson att sjunga, berättar Anna Svensson, kultursamordnare i Lilla Edet.

Belyser viktigt tema

Under perioden 1 februari - 17 maj har projektet Smittande oro och mods 12 medverkande kommuner samtidigt, periodvis, visat ett nytt, unikt konstverk som belyser rädsla och mod kopplat till demokrati och yttrandefrihet som tillverkats i 12 upplagor.
– Det är ett oerhört viktigt tema, särskilt i dessa tider när det finns människor som sprider hat och hot på sociala medier. Det är lätt att tro att de är väldigt många, men i själva verket rör det sig om några få, som ofta gömmer sig bakom falska namn och adresser, säger Anna Svensson. Vi är alltså många fler som inte ställer upp på detta och det är viktigt att det kommer fram. Det är viktigt att vi syns ännu mer och stöttar människor som drabbas av hat och hot, och att vi smittar med vårt mod i stället för med vår rädsla.
De medverkande konstnärerna är: Esther Shalev-Gerz (Frankrike), Kendell Geers (Sydafrika), Nina Bondeson (Sverige) & Carl Michael Von Hausswolff (Sverige). Curator Jörgen Svensson. GIBCA Extended samlar det lokala och regionala konstlivet i Västra Götaland. Läs mer härlänk till annan webbplats.Mer om projektet Smittande oro och modlänk till annan webbplats.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »