Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-02-25
Senast uppdaterad: 2019-02-25

Välkomsttur för nyinflyttade

Thomas och Ines Westerholm, nyinflyttade i Lödöse, var glada att de följde med välkomstturen.

Igår, söndag 24 februari, arrangerades en välkomsttur för nyblivna kommuninvånare i form av en guidad busstur. Lödöse museum, Ryrsjöns friluftsområde och slussen var några av destinationerna som besöktes. Turen utgör ett pilotprojekt och ska ge en möjlighet att lära känna både den nya hembygden och andra nyinflyttade.

– Tanken med välkomstturen är att ge nyblivna kommuninvånare en möjlighet att lära känna sin nya hembygd. Under denna heldag får de också chansen att bekanta sig med andra nyinflyttade, säger Mai Lundell, integrationssamordnare i Lilla Edets kommun, som arrangerat turen.

 

I januari skickades inbjudningar ut till alla som flyttat till Lilla Edets kommun under de senaste sex månaderna. Söndag 24 februari samlades alla anmälda vid busstorget i Lilla Edet kl. 9 och sedan bar det av på en guidad upptäcktsfärd med buss.

 

Lödöse museum, Tösslandagården, Ryrsjöns friluftsområde och badplats, Hjärtums hembygdsmuseum, Ströms slottspark och slussen vid Göta älv var några av turens destinationer.


Välkomstturen är ett pilotprojekt som finansieras med stöd från Länsstyrelsen i Västra Götalands län. Ytterligare en tur, som ryms inom projektets ramar, kommer arrangeras i maj. Att följa med på turen är kostnadsfritt.

Chans att bekanta sig med både hembygd och grannar

– Välkomstturen tycker jag är ett fantastiskt initiativ och allt känns välordnat och bra planerat. Allt har skett i en positiv anda och jag gillar det tänk som förmedlas, att även vi som nya kommuninvånare är en viktig del av kommunen och kan bidra till mycket, säger Sanna Zetterberg, nyinflyttad som åkte med på turen.

 

Även Ines och Thomas Westerholm, som i julas flyttat från Nödinge till Lödöse, är glada att de följde med på detta:

 

– Det har varit jättetrevligt. Vi har fått mycket information och även inspirerats till egna utflykter runt om i kommunen fram över, konstaterar Ines.

Lödöse museum var en av destinationerna under välkomstturen.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »