Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2014-11-24
Senast uppdaterad: 2014-11-25

Vardagspiff på träffpunkt Hägern

På träffpunkt Hägern kan den som är över 65 år besöka Samira och Janja på vardagspiff. Här kan man få håret rullat eller stylat, naglarna målade, skägget trimmat och få nacke eller händer masserade. Vardagspiff är öppet varje dag måndag-fredag mellan 11-12.

Hägerns vardagspiff har varit igång två veckor och drivs av kommunens arbetsmarknadsavdelning. Det har varit mycket uppskattat från besökarnas sida och flera personer har kommit tillbaka flera gånger. Än så länge är det bara boende i lägenheterna på Hägern som besökt Samira och Janja, men alla över 65 är välkomna. Här finns tid för småprat medan man samtidigt blir lite extra fin.

Stunden i sig är viktig


Att besöka vardagspiff är enkelt och kostnadsfritt, det är bara att komma. Att man har öppet samma tid varje vardag förenklar för den som vill besöka. För de flesta som bor på Hägern är det också en bra tid, en lugn stund på dagen precis innan maten.

Malin, arbetsledare på arbetsmarknadsavdelningen, förklarar:  
– Stunden i sig är viktig. Personalen kanske inte alltid hinner sitta ner och prata, men det hinner vi göra här. Det är en del av det, och något som många äldre saknar. Samtidigt blir man fin, och det är också viktigt att få känna sig lite extra ompysslad ibland. Det är på samma gång en väldigt nyttig sysselsättning för de som arbetstränar, att känna att de gör något verkligt meningsfullt för andra människor. Så den här verksamheten är meningsfull åt två håll.

– Det är väldigt givande och roligt att arbeta med människor, säger Samira.

Samira (till vänster) och Janja (till höger)

Guldkant på vardagen


Flaskorna med handkräm ser lyxiga ut och luktar gott, något de också har valts ut för. Det finns många olika färger på nagellacken och inför stundande jul och nyår finns det flera nyanser med glitter i. Det ska vara lite guldkant att gå på vardagspiff.

– Många äldre har säkert varit måna om sitt utseende hela livet. Och visst kan man vara fin fast man är äldre. Då mår man lite bättre. Det är hälsofrämjande", avslutar Malin.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »