Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2013-04-10
Senast uppdaterad: 2013-04-11

Världsbokdagen

Maria Gustavsdotter, foto: Johanna Jeansson

Den 23 april firas världsbokdagen i många länder världen över.

Världsbokdagen är en temadag instiftad av Unesco för att uppmärksamma boken och upphovsrätten. Idén kommer ursprungligen från Katalonien i Spanien där man sedan 1900-talets början har firat skyddshelgonet Sankt Görans dag den 23 april, genom att ge en bok i gåva till dem man tycker om och få en ros tillbaka.
 

Maria Gustavsdotter gästar biblioteket


Lilla Edets bibliotek gästas den 23 april kl. 19.00 av författaren Maria Gustavsdotter.  Maria Gustavsdotter kommer från Uddevalla och skriver historiska romaner om kvinnors öden under olika tidsepoker. 
 
Hon har bl.a. skrivit den omtycka serien Fem pärlor till jungfruns krona och deckaren Flickan på kyrkogården som utspelar sig i Uddevalla under 1800-talet. Senaste boken Helenas hämnd är en del av den historiska stafettserien Släkten som nu nått fram till medeltiden.
 
Temat för kvällen är “Lovisa, Den Heliga Jungfrun och Aurora Ekblad; att skriva historiska romaner ur ett kvinnligt perspektiv."

 Fri entré, men föranmälan krävs. Läs mer här.
 

Bokbytarvecka och litteraturquiz

 
Världsbokdagen uppmärksammar Lilla Edets bibliotek också med bokbytarvecka och litteraturquiz under hela vecka 17. Här kan du ta med böcker (max 5 stycken) och byta dem mot både nya och begagnade. Du kan också passa på att svara på litteraturfrågor och tävla om ett fint bokpris.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »