Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-02-19
Senast uppdaterad: 2019-02-19

Var med i möjligheternas festival!

Foto: © Frida Alamaa/UKM Sverige

Vill du uppträda på scen, eller visa upp dina bilder i en utställning, kanske har du något annat du vill visa upp? Då är UKM rätt plats för dig!

UKM - ung kultur möts är en mötesplats för kreativa unga. Festivalen är för och med ungdomar - det är ungdomar som står på scen och ungdomar som arrangerar. I år hålls festivalen i Ale 23 mars, där ungdomar från Ale, Kungälv och Lilla Edet möts och har roligt tillsammans. Om du är mellan 13–25 år är du välkommen att vara med. Ställ ut foton, gör konster med jojo eller dansa K-pop. Allt som kan visas i en utställning eller på en scen har en given plats i festivalen.

Olika sätt att vara med på UKM

Vill du vara med i festivalen finns det flera möjligheter, genom att stå på scen, hålla i en utställning eller var med i crew.


Utställning

Gör du smycken? Målar du tavlor? Drejar du krukor? Slöjdar du fiskedrag? Vad du än skapar får du möjlighet att visa det i ett schysst utställningssammanhang.

Scen

Ta chansen att uppträda med bra ljud och snyggt ljus. Scenen är din i fem minuter, oavsett om du vill spela, dansa, slå volter eller lösa Rubriks kub.


Crew

Genom att vara värd för festivalen, eller hjälpa till med arrangemanget på annat sätt, är du med och skapar en upplevelse värd att minnas. En grym erfarenhet som får dig att växa och dessutom är meriterande i ditt CV.

Från hemstaden till riksfestivalen

Börja med att anmäla dig till festivalen i ditt närområde. Efter det kan du bli en av deltagarna som får representera din lokala festival på regionalfestivalen. Där får du möta andra unga i olika workshops och en större publik. Därefter kan du få chansen att representera Västra Götalandsregionen på riksfestivalen.


Här kan se en film på hur det kan vara under en UKM festival Länk till annan webbplats.


Anmäl dig senast 14 mars via UKM.se Länk till annan webbplats.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »