Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-12-08
Senast uppdaterad: 2016-12-08

Vernissage på Västerlanda förskola

Karin Grönlund, konstnär, tillsammans med Sara Mattsson, förskollärare på Västerlanda förskola.

Under hösten har Västerlanda förskola arbetat med temat Västerlanda. Det har nu mynnat ut i en vernissage med konst gjorda av barnen på förskolan med inspiration från Västerlanda-konstnärerna Lilly och Karin Grönlund. Under kvällen deltog barn, föräldrar, pedagoger samt konstnären Karin Grönlund.

— Det har varit roligt att ha Västerlanda som tema då det ligger alldeles utanför dörren. Under hösten har vi bland annat varit på promenader, provat att putta på Västerlanda kyrka och tittat på får. Avdelningarna har haft olika aktiviteter men gemensamt har vi samlats kring konsten som är kopplad till Västerlanda, berättar Sara Mattsson, förskollärare på Västerlanda förskola.

Karin Grönlund deltog under vernissagen för att se målningarna som är inspirerade av hennes och hennes mamma Lilly Grönlunds konst:

— När förskolan hörde av sig angående att få inspiration från mig och min mamma i sitt arbete blev jag glatt överraskad. Då jag är uppväxt här känner jag till många av de äldre och nu är det roligt att få träffa den nya generationen.

Jennica Bodenfors tillsammans med Patrick Aronsson och Jonathan uppskattade kvällen.

Invigning av vernissagen


Karin Grönlund och några av barnen på förskolan invigde tillsammans vernissagen genom att klippa band. Efter det strömmade föräldrarna in som tagit sig till förskolan för att se deras barns alster. En av föräldrarna som besökte Västerlanda förskola var Johan Bodén:

— Barnen har berättat hemma om sina besök runtom i bygden. Det är roligt att förskolan arrangerar en kväll så vi får se vad barnen gör.

Under kvällen fick föräldrarna även gå runt tillsammans med barnen för att se alla delar av förskolan.

Några som tittade runt var Jenny Mossberg tillsammans med sonen Nils:

— Vi har tittat på tavlorna som barnen gjort. Nils har visat mig sin tavla och den var väldigt tjusig!

På plats var även Jennica Bodenfors tillsammans med Patrick Aronsson och Jonathan. De berömde barngruppen och pedagogerna som finns på förskolan.

— Det är kul att se vad Jonathan och de andra barnen gör under dagen. Vi ser kvällen även som ett väldigt bra tillfälle att få träffa andra föräldrar!

Kvällen fortsatte efter vernissagen med julpyssel och fika. 

Nils visade under vernissagen upp sina tavla för sin mamma Jenny Mossberg.

Barnen på Västerlanda förskola föreslog bland annat grodor som motiv på konsten.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »