Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-03-13
Senast uppdaterad: 2017-03-13

"Vi läser högt" på Lilla Edets bibliotek

Under mars uppmärksammar Lilla Edets bibliotek vikten av högläsning med "Vi läser högt". För att uppmuntra till högläsning finns nu möjlighet att samla stämplar för varje lånad bok på bibliotek för barn mellan 0-6 år. När kortet är fyllt med 25 stämplar får ditt barn en egen bok som gåva som ni kan läsa tillsammans. Välkommen till biblioteket för att låna böcker för högläsning!

— Studier visar på att högläsning i hemmet minskar alltmer och därför vill vi på biblioteket uppmuntra till högläsning. Det finns så mycket som är bra med just högläsning, som till exempel att barn utvecklar sitt språk och sin empati. Framförallt får vuxna och barn en mysig stund tillsammans. Kom gärna in till oss så kan vi ge tips på böcker att läsa!, säger Camilla Oscarsson, bibliotekarie.
 

Samla stämplar


För att uppmuntra till att läsa högt kan du som har barn mellan 0-6 år samla stämplar på ett kort. Varje gång du tillsammans med ditt barn lånar en bok får du en stämpel. När kortet är fyllt med 25 stycken får barnet en egen bok i gåva. 

Läs mer om Vi läser högt »

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »