Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2018-10-26
Senast uppdaterad: 2018-10-26

Vinnare av kommunens utmärkelser utsedda

Nu är det klart vilka som får årets kulturstipendium, kulturpris, ungdomspris och priset Årets förebild. Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att årets utmärkelser går till Usha Deminger, Nicholas Lopez Fors, Kjell Johansson, Caitlin Holmblad och Teemu Juttula. Stort grattis till vinnarna!

Varje år delar kommunen ut ett kulturstipendium, ett kulturpris och ett ungdomspris för att uppmärksamma stipendiaternas och pristagarnas insatser inom sina områden. Nytt för i år är priset Årets förebild. I år delas stipendiet och priserna ut i samband med julmarknaden i Lilla Edet den 2 december.

Kulturstipendium

Kulturstipendiet går till en talang inom det kulturella området. Årets stipendiat är Nicholas Lopez Fors.


Motiveringen lyder:
Nicholas Lopez Fors får kulturstipendiet för sitt intresse och sin talang för både klassisk musik och körsång. Det har fört honom både till Göteborgsoperans ungdomskör och till UKM, Ung Kultur Möts, regionala festival.

Kulturpris

Kulturpriset går till någon eller några som har varit kommunen till glädje inom det kulturella området och har en anknytning till kommunen. Årets pristagare är Kjell Johansson.


Motiveringen lyder:

Kjell Johansson får kulturpriset för sitt intresse och engagemang för hembygden. Kjell har under flera år samlat in historiskt material i syfte att sammanställa en hembygdsbok om Ale-Skövde socken, vilket förverkligades 2017. Detta ger glädje och kulturhistorisk betydelse både i nuet och i framtiden.

Ungdomspris

Ungdomspriset går till en ungdom som är duktig inom sin idrott, har hedrat sin förening på något sätt eller gjort något positivt för kommunen. Årets pristagare är Caitlin Holmblad och Teemu Juttula.

 

Motiveringen lyder:

Caitlin Holmblad och Teemu Juttula, Västerlanda Vi Unga får årets ungdomspris för deras engagemang att leda barn och ungdomar att anordna aktiviteter i Västerlanda och därmed bidra till en mer levande landsbygd.

Årets förebild

Årets förebild delas ut till personer som genom sina aktiviteter under året utgjort en källa till inspiration för invånarna i Lilla Edets kommun och som varit ett gott föredöme med avseende på ledarskap, aktivt föreningsarbete, ungdomsverksamhet, arbete för mänskliga rättigheter eller ett hållbart samhälle eller som på annat sätt har uppvisat prestationer inom sitt område. Årets pristagare är Usha Deminger.

 

Motiveringen lyder:

Priset Årets förebild går till Usha Deminger, Denisängelprojektet, för sitt altruistiska engagemang för de våldsutsatta kvinnorna på Panzisjukhuset i Kongo. Usha har genom Denisängelprojektet visat att en enskild människa tillsammans med andra kan göra stor skillnad.

 

Stort tack till alla som skickat in nomineringar!

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »