Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2015-11-19
Senast uppdaterad: 2015-11-20

Vinnare av kommunens utmärkelser utsedda

Nu står det klart vilka som får årets kulturstipendium, kulturpris och ungdomspris. Under tisdagskvällen beslutade Kultur- och fritidsnämnden att årets utmärkelser går till Joel Jansson, Johan Åkesson, Ljudaborgs kulturförening, Lucas Bolin och Mathilda Nordberg. Stort grattis till vinnarna!
 
Varje år delar kommunen ut ett kulturstipendium, ett kulturpris och ett ungdomspris för att uppmärksamma stipendiaternas och pristagarnas insatser inom sina områden. Stipendiet och priserna delas ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde i december, vilket i år är den 2 december.
 
— I år har det varit fler nomineringar än tidigare år. Det är riktigt roligt med så många bra nomineringar och därför blev det även ett svårt beslut att ta, säger Kjell Johansson.
 

Kulturstipendium


Kulturstipendiet går till en talang inom det kulturella området.
 
I år delas kulturstipendiet mellan två stipendiater: Årets pristagare är Joel Jansson och Johan Åkesson.

Motiveringen lyder:
Joel Jansson som tilldelas kulturstipendiet började tidigt i musikskolan i Lilla Edet att spela blockflöjt sedan blev det tvärflöjt, trombon och andra instrument. Han spelar idag i kyrkor och på andra platser, det blir både klassiskt, folkmusik och allt annat.

Johan Åkesson tilldelas kulturstipendiet för sitt gitarrspelande inom jazz, blues och funk, som började i musikskolan i Lilla Edet och fortsätter nu på musikgymnasium i Göteborg.

Kulturpris


Kulturpriset går till någon eller några som har varit kommunen till glädje inom det kulturella området och har en anknytning till kommunen.

Årets pristagare är Ljudaborgs kulturförening.

Motiveringen lyder:
Ljudaborgs kulturförening tilldelas kulturpriset för deras bidrag till kulturen i Lilla Edets kommun med teatern på utomhusscenen Ljudaborg och sin medeltida marknad vid Lödöse museum.
 

Ungdomspris


Ungdomspriset går till en ungdom som är duktig inom sin idrott, har hedrat sin förening på något sätt eller gjort något positivt för kommunen.

I år delas ungdomspriset mellan två pristagare. Årets pristagare är Lucas Bolin, friidrott och Mathilda Nordberg, judo.

Lucas Bolins idrottsresa startade för ett år sedan. Han har ej missat en träning och även tränat extra. Han har under året kommit att tillhöra en av de bästa i sin åldersklass i sprint i Sverige, även topp 20 i längdhopp och spjut. Nu är siktet inställt på ungdoms-SM i Uddevalla inomhus.

Mathilda Nordberg har tränat och tävlat i judo under många år. Under åren har hon utbildat sig till ledare och sitter även med i föreningsstyrelsen. Hon tränar ibland ungdomar med olika funktionsnedsättningar. Hon har ett stort ideellt engagemang när hon tar sig an sin ledaruppgift.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »