Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-11-10
Senast uppdaterad: 2016-11-10

Vinnare av kommunens utmärkelser utsedda

Nu är det klart vilka som får årets kulturstipendium, kulturpris och ungdomspris. Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att årets utmärkelser går till Alfred Molin, Anna Lärk Ståhlberg och Anton Berneving. Stort grattis till vinnarna!

Varje år delar kommunen ut ett kulturstipendium, ett kulturpris och ett ungdomspris för att uppmärksamma stipendiaternas och pristagarnas insatser inom sina områden. I år delas stipendiet och priserna ut i samband med julmarknaden i Lilla Edet den 27 november.
 

Kulturstipendium


Kulturstipendiet går till en talang inom det kulturella området. Årets stipendiat är Alfred Molin.

Motiveringen lyder:


Alfred tilldelas kulturstipendiet för sitt musicerande inom folkmusiken och särskilt då med nyckelharpan. Alfred är musikaliskt begåvad och spelar både elgitarr och nyckelharpa, på så sätt för han traditionen vidare i kommunen.

Kulturpris


Kulturpriset går till någon eller några som har varit kommunen till glädje inom det kulturella området och har en anknytning till kommunen. Årets pristagare är Anna Lärk Ståhlberg.

Motiveringen lyder:


Anna är ordförande i Askeröds byalag. Hon har fått med sig kringboende i olika arbetsgrupper att rusta upp gården Askeröd. Hon har ordnat med diverse aktiviteter, musikträffar, aktioner, loppis och uthyrning för till exempel bröllop för att få in resurser till renovering av Askerödsgården.
 

Ungdomspris


Ungdomspriset går till en ungdom som är duktig inom sin idrott, har hedrat sin förening på något sätt eller gjort något positivt för kommunen. Årets pristagare är Anton Berneving.

Motiveringen lyder:


Med ett brinnande intresse för orienteringen, är Anton med på de flesta träningarna klubben organiserar. Han står ofta på startlinjen när det är tävlingar i distrikten. När det gäller hans deltagande i Orienteringsskytte (motsvarigheten till skidskytte) så håller han en mycket hög nivå. Anton deltog i Världsmästerskapen i Tjeckien i somras och vann då, brons på långdistans, silver på sprinten och guld i stafetten. Han tävlar i H20-klassen.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »