Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2021-04-23
Senast uppdaterad: 2021-04-23

Vinnare i årets Bokjury är nu utsedd

Grattis till vinnarklassen årskurs 5 på Nya Skolan!

För fjärde året i rad har nu Bokjuryn avslutats och det firades med festligheter och fika ute hos klasserna som deltagit. 143 elever i årskurs 5 på kommunens olika skolor deltog i projektet och har läst mycket de senaste månaderna. Grattis till vinnarklassen årskurs 5 på Nya Skolan!

2018 startade Bokjuryn, ett projekt som genomförs av Lilla Edets bibliotek riktat mot femteklassare med målet att främja läsning och låta eleverna upptäcka att det är kul att läsa! I år deltog 143 elever från kommunens fem skolor, totalt 8 klasser.

Böcker i olika kategorier

Camilla Oscarsson, bibliotekarie som arbetar med barn och unga på Lilla Edets bibliotek, hade tillsammans med skolbibliotekarierna på skolorna valt ut tolv böcker i olika genrer för åldrarna 9–12 år.

— Vi försöker få till en bra blandning med allt från skräck till romantik och i olika läsnivåer. Det är kul att se hur engagerade barnen är och även om de som läser mest får bokpriser så får alla som är med en god fika som belöning för arbetet, säger Camilla Oscarsson.

Vinnarboken

Eleverna röstade själva fram sin favoritbok eller sina favoritböcker. Vinnande bok med flest röster blev ”Jag överlevde Titanics undergång 1912” skriven av Lauren Tarshis.

Vinnarklassen

Vi säger grattis till årskurs 5 på Nya Skolan som är årets vinnarklass! Tillsammans hade klassen läst hela 13505 sidor. Två elever, Lina på Nya skolan och Svea på Strömsskolan, fick också pris och diplom för att de läst alla tolv böckerna och 1737 sidor. Heja och bra kämpat!

Årets utvalda böcker i olika genrer och läsnivåer.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »