Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2015-06-15
Senast uppdaterad: 2015-06-16

Volontärer anordnade utflykt för boende på Lindkullen

När solen skiner och sommaren är i antågande vill man gärna vara ute oavsett ålder. Under måndagen organiserade volontärer en utflykt för personer boende på Lindkullen.

Sammanlagt ett tjugotal personer; boende, volontärer och personal från Lindkullen avnjöt äppelkaka med vaniljsås och kaffe på uteserveringen på Edets värdshus. Denna dag hade de tur med vädret, solen värmde gott och vindarna var ljumma. Inga-Britt Klint som förestår Lindkullens terapiverksamhet berättar:

- Det är volontärerna som helt har anordnat den här utflykten. Och vi hade tur, det var precis ett såhär skönt väder vi hade beställt i dag!

Ulli Arvidsson, som är volontär vid Lindkullen berättar att de blivit sponsrade av Lions för att bekosta utflykten. Lilla Edets Taxi har också ställt upp och sponsrat med transport för de boende.

- Det är trevligt för de äldre att det händer något. Så fort man ska åka någonstans så kostar det pengar, så vi är glada att vi blev sponsrade för att göra utflykten möjlig.

Volontärer gör skillnad


Ulli berättar att de är ett tiotal volontärer knutna till Lindkullen. Flera av dem har hållit på i många år, medan några har slutat och några har kommit till. Ulli hade tidigare sin mamma boende på Lindkullen och efter det började hon engagera sig som volontär själv, när hon insett hur betydelsefullt volontärernas arbete är.  

- Vi hade en sommarfest där vi bakade jordgubbstårta nu i dagarna och till midsommar ska vi klä midsommarstången. Nu på försommaren är det mycket trevligt som vi kan göra för de boende.

Annars är bingo och boule också populära inslag, berättar Ralph som också är volontär. Dessa aktiviteter anordnas varje vecka på terapin i Lindkullen. Då vaknar speldjävulen i många och matcherna kan bli tuffa, berättar Ralph med ett leende.

Vill du också engagera dig som volontär?


Har du tid över och vill engagera dig? Då kan du bli frivillig/volontär i kommunen. Du kan vara yrkesarbetande, studerande, pensionär, ha sjukbidrag och vara gammal eller ung.

Att vara frivillig är att göra en social insats för en medmänniska. Det är du själv som bestämmer hur mycket tid du vill lägga ner och vilka insatser du vill ställa upp med. Som frivillig får du nya vänner, nya erfarenheter och ny kunskap. Här kan du läsa mer och anmäla dig.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »