Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-04-12
Senast uppdaterad: 2017-04-12

Workshop i serieteckning lockade många under påsklovet

Under påsklovet gästades Lilla Edets bibliotek av serietecknaren Malin Biller. Under en workshop på tisdagen lärde sig barn i åldrarna 7-12 år att teckna egna serier.

Malin Biller har gett ut flera böcker och har bland annat arbetat på Seriestudion i Malmö. Nu driver hon egen studio i Göteborg. Malin inledde workshopen med att berätta om grunderna i serietecknandet och hur hon arbetar. Hon visade exempel på hur olika pratbubblor kan utformas beroende på samtalston och barnen fick själva låta fantasin flöda och testa att uttrycka olika känslor med hjälp av ord och pratbubblor.

—  Man kan uttrycka så mycket olika känslor i serier. De behöver inte vara så långa, bara en bild och en pratbubbla kan säga väldigt mycket, berättar Malin Biller.

Under workshopen fick barnen sedan teckna sin egen serie med temat "det bästa som hänt mig".

Barnen tecknar egna serier under temat "det bästa som hänt mig".

Serietema på biblioteket under våren


En workshop om serieteckning passade också biblioteket väldigt bra just nu, eftersom de har serier som ett tema under våren. Camilla Oscarsson, bibliotekarie på Lilla Edets bibliotek, berättar:

— Under våren har vi haft serietema när vi arbetat med barn och unga. Vi har i "Hemliga klubben" läst serier till en av våra träffar. Temat med serier fortsätter även till sommaren, då "Sommarboken" kommer att innehålla bland annat serier.

Camilla Oscarsson berättar vidare att Lilla Edet deltar i "Sommarboken" som är Kultur i Västs projekt för uppmuntran av lustfyllt och kravlöst läsande. Alla barn i åldern 8-12 år kan vara med under sommarlovet, det kommer att bli många olika aktiviteter kopplat till böcker och läsning. Hemliga Klubben är en bokklubb för barn 8-12 år som träffas varannan vecka. Där läser och samtalar man tillsammans om böcker med olika teman och gör annat skoj. 

— Serier är lätta att ta till sig och med sin kombination av ord och bild är det ett jättebra sätt att uttrycka sina tankar och känslor med, berättar Malin Biller.

På bibliotekets sidor kan du läsa mer om arbetet med barn och unga.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »