Renspolning av vattenledningar i Lödöse vecka 23

Pollex AB kommer under vecka 23 att utföra renspolning av vattenledningsnätet i Lödöse på uppdrag av Lilla Edets kommun. Syftet med denna spolning är att förbättra vattenkvaliteten, och förebygga de problem med smak, lukt och missfärgat vatten som i ökad utsträckning förekommit inom vissa områden. De kunder som berörs får information från Pollex i brevlådan samt via SMS från Lilla Edets kommun.

Den metod som kommer att användas innebär att luft och vatten leds in och ut i ledningssträckan via brand- eller spolposter. Det luftblandade vattnet avskiljer avlagringarna (järn och mangan) i röret.

Påverkan hos kunder

Servisledningar till fastigheter i området kan få missfärgat vatten i samband med spolningarna. Missfärgning kan även uppstå utanför det område där spolning pågår. Missfärgningen är inte farlig, men man ska inte dricka eller använda starkt missfärgat vatten till matlagning. Det är viktigt att man låter vattnet spola kraftigt i kallvattenkranen efter avslutat arbete för att få ut luft och missfärgning. Spola ej i toalettstolen förrän samtliga kranar är renspolade då detta kan leda till igensättning av filter och ventiler.

Observera att problem med missfärgat vatten kan förekomma även utanför det område där spolning pågår. Vatten som innehåller luft (vita små bubblor) kan förekomma under vecka 23 men det är helt ofarligt att använda.

När och var?

Arbetet beräknas pågå vecka 23 onsdag 7 juni. Vatten är avstängt mellan klockan 9.00-18.00.

De kunder som berörs kommer att få information i brevlådan innan spolning. I denna information uppmanas ni att stänga den kran/ventil som sitter före er vattenmätare den dag ni direkt berörs av spolningen.

Ytterligare information

Vi ber om överseende med de olägenheter som renspolningen medför för er. Vi hoppas och tror att ni har förståelse för de åtgärder som utförs då vår målsättning är att ni ska få ett stabilt och bra vatten i era vattenkranar.

Vid frågor är du välkommen att kontakta vatten- och avloppsenheten via kommunens växel 0520-65 95 00.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Bygga, bo och miljö

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Bild visar en man i närbild framför ett träd.

  • Sanny Mattelin slutar som VD på EdetHus

    Sanny Mattelin, VD på EdetHus sedan 1 augusti 2022, lämnar sin tjänst. Sanny kommer att vara kvar på EdetHus fram tills han tillträder sin n...
  • Bilder visar lupiner
  • Tonåring går längs en gata med en blå ryggsäck på ryggen