Familjecentral, öppen förskola

Familjecentralens öppna förskola är en mötesplats för alla föräldrar och barn mellan 0-6 år. Hit kan du komma tillsammans med ditt barn för att leka, pyssla, måla, delta i vår sångstund och prata med andra om livet som småbarnsförälder.

Verksamheten på öppna förskolan är avgiftsfri. Vid vissa tillfällen har vi besök av olika aktörer som till exempel Kulturskolan med sång och rytmik, biblioteket och Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande (NTF) som informerar om barn i trafik, till exempel vad man ska tänka på när man köper bilbarnstol och när man cyklar med sitt barn. Kom gärna med önskemål kring innehåll i verksamheten!

Ordinarie öppettider

Måndag:

Kl. 9-11.30 för barn 0-6 år.

Tisdag:

Kl. 9-11.30 för barn 0-6 år.

Onsdag:

Kl. 10-12 för barn 0-1 år.

Torsdag:

Stängt

Fredag

Kl. 9-11.30 för barn 0-6 år

Följ oss på Facebook

På Familjecentralens Facebooksida hittar du aktuell information om öppna förskolans aktiviteter.

Föräldrastödjande samtal

Behöver du någon att prata med kan du boka tid med kuratorn på familjecentralen. Det kan gälla frågor om föräldraskap, anknytningen förälder-barn och vart man kan vända sig i olika livssituationer.

Kuratorn har tystnadsplikt och kontakten är kostnadsfri. Kontakt med kurator kan förmedlas genom barnmorskemottagningen, barnavårdscentralen eller genom egen kontakt via telefon. Emelie Ericsson, kurator, nås på 0520-65 96 17.

Spädbarnsmassage

Välkommen att delta i kurs i spädbarnsmassage på öppna förskolan i Lilla Edet. Ditt barn bör vara max tre månader. Du anmäler dig via formuläret längst nedan.

Plats: Öppna förskolan, Järnvägsgatan 12, Lilla Edet
När: Tisdagar kl. 10-12 alternativt kl 13-15. Kursen löper under 5 veckor.
Kostnad: 100 kr (då ingår fem kurstillfällen, massageolja och utskrivna massageinstruktioner). Kontant betalning vid första tillfället.
Utrustning: Ta med en filt till ditt barn och en kudde för dig att sitta på.

Anmälan

Är du intresserad av att delta i spädbarnsmassage-kurs? Välkommen att anmäla dig via formuläret nedan. Begränsat antal platser. Fler kurser kan komma att startas upp om tillräckligt många anmäler intresse via detta formulär.

Jag anmäler mig till kurs i spädbarnsmassage på: * (obligatorisk)
Jag anmäler mig till kurs i spädbarnsmassage på:


Vårdnadshavares namn och kontaktuppgifter * (obligatorisk)
Vårdnadshavares namn och kontaktuppgifter


Familjecentralens samverkansparter

Inom Familjecentralen samverkar Lilla Edets kommuns öppna förskola, Närhälsans barnmorskemottagning och psykologenhet, Medpro Clinics barnavårdscentral och Capio barnavårdscentral Lödöse. Integrationscentrums "tillsammans med baby - träning i svenska för föräldralediga" är ett samarbete med ABF. Läs mer om våra samverkanspartners nedan.

Barnmorskemottagning finns på Närhälsan Lilla Edet och erbjuder blivande föräldrar råd och stöd under graviditet i form av individuell rådgivning. BMM erbjuder också föräldragrupp/utbildning som sker på Familjecentralen.

Barnavårdscentraler finns på vårdcentralen Medpro Clinic i Lilla Edet samt i Capio Läkarhus i Lödöse. För barn i åldrarna 0-6 år och deras föräldrar. Erbjuder stöd och information om amning, kost, vaccinering, sömnproblem, språkutveckling, föräldraskap, gränssättning, egenvård och förebyggande olycksfall. En av de första kontakterna med BVC är ett hembesök. När ert barn är fött är ni välkomna att ringa BVC.

Medpro Clinic barnavårdscentral

  • Järnvägsgatan 8, Lilla Edet


Capio barnavårdscentral

Klostergatan 1F, Lödöse

Psykologenheten för mödra- och barnhälsovård finns på Närhälsan Lilla Edet. Psykologen ger rådgivning och stödsamtal under graviditet och till föräldrar med barn 0-5 år rörande frågor kring föräldraskap.

Kontakt med psykolog kan förmedlas genom barnmorskemottagningen, barnavårdscentralen eller genom egen kontakt med Närhälsan.

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?