Lilla Edets kommun - startsida

Grupp- och serviceboende, LSS

Beroende på vilket individuellt stöd som du behöver finns olika former av boenden. Boendeformerna är gruppbostad, serviceboende eller särskilt anpassad bostad.

I Lilla Edets kommun finns det tre gruppbostäder och ett serviceboende för personer med funktionsnedsättning i centrala Lilla Edet samt en gruppbostad på Ström.

Läs mer om olika typer av boenden enligt lagen om stöd och service (LSS).

Vävarens serviceboende

Vävaren är ett serviceboende i centrala Lilla Edet. Servicebostad passar dig som har vissa behov av stöd i boendet, men också klarar en hel del själv. Du bor i en egen lägenhet i ett hyreshus. Det finns också gemensamhetsutrymmen tillgängliga för de boende. Här kan du som boende delta i gemensamma aktiviteter och måltider om du vill.

Prässebäcks gruppbostad

Prässebäcks gruppbostad ligger i centrala Lilla Edet med utsikt över Göta Älv. Gruppbostaden består av sex lägenheter med badrum och pentry. Lägenheterna ligger i en villafastighet med gemensam trädgård och stor altan. Lägenheterna har tillgång till uteplats. Det finns gemensamhetsutrymmen med kök och allrum där det finns möjlighet att delta i gemensamma aktiviteter och måltider.

Ängshökens gruppbostad 

Ängshöken är en centrumnära gruppbostad med sex lägenheter och stora gemensamma ytor. Fastigheten är väl anpassad så att det dagliga livet ska fungera så lätt som möjligt för boende. Samtliga lägenheter har egen uteplats och det finns en gemensam altan. I sydvästligt läge, i trädgården finns ytterligare en gemensam uteplats. Det finns gemensamhetsutrymmen med kök och allrum där det finns möjlighet att delta i gemensamma aktiviteter och måltider.

Skördevägens gruppbostad

Skördevägens gruppbostad på Ström invigdes i maj 2018 och finns i en nybyggd villafastighet. Förutom sex lägenheter erbjuder boendet även ljusa gemensamma utrymmen som kök och allrum där det finns möjlighet att delta i gemensamma aktiviteter och måltider. Här finns också ett uterum som lockar till gemenskap, umgänge och delaktighet. Gruppbostaden har närhet till både bra promenadvägar och Ströms slottspark. 

Senast uppdaterad: 2022-05-04
Sidansvarig: Erica Suraiya
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »