Lilla Edets kommun - startsida

Barn- och familjestöd

I alla familjer förekommer bråk och konflikter, men ibland kan föräldraskapet kännas extra tufft. Alla kan behöva stöd i sin roll som förälder. Det finns stöd, råd och utbildning att få genom Lilla Edets kommun.

ABC Föräldrautbildninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är gruppträffar om föräldraskap. Familjelivet är en berg- och dalbana. Vi föräldrar har alla våra egna erfarenheter av barnuppfostran och umgänget med våra barn. På ABCs gruppträffar delar vi med oss av dem och tar del av matnyttig forskning inom området. Alla föräldrar till barn i åldern 3-12 år är välkomna. Ta tillfället i akt och delta i en aktivitet som kan förändra vardagslivet till det bättre - mindre tjat, färre konflikter och mera lek.

Barn- och familjegruppen är en del av Lilla Edets Individ- och familjeomsorg. Vår verksamhet riktar sig till familjer med barn i åldern 0-18 år.

Föräldrarådgivningen är till för dig som är förälder och bosatt i kommunen. Hit är du välkommen att ringa om allt som rör ditt föräldraskap eller dina barn. Du kan fråga om stort som smått, eller om du bara önskar bolla en tanke med någon. Du kan också få vägledning i var du kan vända dig i olika frågor.

Familjeförskola MIMMI vänder sig till föräldar med barn i åldrarna 0-6 år. Att vänta, att få och att ha barn är roligt, jobbigt, får en att växa, skapar oro, gör att man vill dela med sig, gör att man undrar hur andra gör. Som förälder kan man behöva ytterligare stöd i sitt föräldraskap. Familjeförskolan MIMMI ger möjlighet att träffas i en mindre grupp i både med och motgång. Att få dela glädjen med varandra om det positiva i att vara förälder men också när det känns svårt.

Musslan är en gruppverksamhet för barn och ungdomarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som har missbruk/psykisk sjukdom i sin närhet, till exempel en förälder. Du kan ställa frågor anonymt om du önskar. Barnens deltagande i verksamheten registreras inte av socialtjänsten. Verksamheten är ett samarbete mellan kyrkorna i Trollhättan och med ekonomiskt stöd av socialtjänsten i Trollhättan och Lilla Edet.

Ungdomsmottagningen är öppen  för killar och tjejer i åldrarna 13–25 år. Vill du prata med en vuxen om sådant som känns viktigt eller svårt är du välkommen att kontakta oss.
Senast uppdaterad: 2019-05-09
Sidansvarig: Erica Suraiya
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »