Lilla Edets kommun - startsida

Barn- och familjestöd

I alla familjer förekommer bråk och konflikter, men ibland kan föräldraskapet kännas extra tufft. Alla kan behöva stöd i sin roll som förälder. Det finns stöd, råd och utbildning att få genom Lilla Edets kommun.

ABC Föräldrautbildning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är gruppträffar om föräldraskap. Familjelivet är en berg- och dalbana. Vi föräldrar har alla våra egna erfarenheter av barnuppfostran och umgänget med våra barn. På ABCs gruppträffar delar vi med oss av dem och tar del av matnyttig forskning inom området. Alla föräldrar till barn i åldern 3-12 år är välkomna. Ta tillfället i akt och delta i en aktivitet som kan förändra vardagslivet till det bättre - mindre tjat, färre konflikter och mera lek.

Barn- och familjegruppen är en del av Lilla Edets Individ- och familjeomsorg. Vår verksamhet riktar sig till familjer med barn i åldern 0-18 år.

Föräldrarådgivningen är till för dig som är förälder och bosatt i kommunen. Hit är du välkommen att ringa om allt som rör ditt föräldraskap eller dina barn. Du kan fråga om stort som smått, eller om du bara önskar bolla en tanke med någon. Du kan också få vägledning i var du kan vända dig i olika frågor.

Musslan är en gruppverksamhet för barn och ungdomar Öppnas i nytt fönster. som har missbruk/psykisk sjukdom i sin närhet, till exempel en förälder. Du kan ställa frågor anonymt om du önskar. Barnens deltagande i verksamheten registreras inte av socialtjänsten. Verksamheten är ett samarbete mellan Svenska kyrkan i Lilla Edet och socialtjänsten i i Lilla Edets kommun.

Ungdomsmottagningen är öppen  för killar och tjejer i åldrarna 13–25 år. Vill du prata med en vuxen om sådant som känns viktigt eller svårt är du välkommen att kontakta oss.
Senast uppdaterad: 2021-07-14
Sidansvarig: Erica Suraiya
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »