Lilla Edets kommun - startsida

Daglig verksamhet

I daglig verksamhet får personer med en funktionsnedsättning inom personkrets 1-2 enligt LSS-lagen hjälp och stöd att arbeta. Verksamheten utformas utifrån ditt individuella behov och ska vara meningsfull, erbjuda dig stimulans, utveckling och gemenskap efter önskemål.

Det finns flera dagliga verksamheter i kommunen: Sinnescentrum, Praktikteamet, H-huset och P-husets tvätteri.

Sinnescentrum finns på Älvkullen i kommunhuset och är inriktad mot aktivitet och sinnesupplevelser som utgår från att vara här och nu i stunden.

Praktikteamet har hand om daglig verksamhets butik som ligger mitt i centrum av Lilla Edet. I butiken säljs bland annat möbler som Praktikteamet har restaurerat, inredning och presentartiklar.

Daglig verksamhets butik ligger på Göteborgsvägen 26, Lilla Edet. Öppettider är: måndag-fredag, kl. 9-15. Med reservation för ändringar, se anslag på dörr. I Medborgarservice i kommunhuset säljs ett urval av Praktikteamets produkter, finns att se i en glasmonter. Betalning sker via swish.Vissa av de som har daglig verksamhet kan även ha praktik på andra arbetsplatser.

H-huset har en inriktning på hälsa och hantverk. Erbjuder ett brett utbud av aktiviteter inom kultur, skapande och natur. H-huset har sina lokaler på Järnvägsgatan intill Fuxernaskolan.

P-husets tvätteri är en integrerad verksamhet på Pilgårdens äldreboende på Ström. Arbetetsuppgifterna består bland annat av att tvätta personalens arbetskläder. Här tillvarkas också ett naturligt sköljmedel som sedan säljs i Praktikteamets butik.
Senast uppdaterad: 2019-11-15
Sidansvarig: Erica Suraiya
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »