Lilla Edets kommun - startsida

Trygghetslarm

Trygghetslarm är ett hjälpmedel som du kan ha i ditt hem för att kalla på hjälp dygnet runt. Det gör att du kan känna dig trygg i din bostad.

Trygghetslarm är till för dig som bor i egen bostad och har behov av att komma i kontakt med hemtjänstpersonal dygnet runt vid oförutsedda situationer. Det kan till exempel vara vid fallolyckor eller liknande.Trygghetslarmet ersätter inte nödnumret 112. Vid akuta sjukdomstillstånd ska du alltid ringa till 112. Vid sjukvårdsfrågor ska du vända dig till sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.

Hur fungerar trygghetslarm?

Larmet består av två delar, en fast basenhet och en mobil larmknapp. Larmknappen kan du välja att bära som ett halsband eller på din handled. Larmets räckvidd är i bostaden. Trygghetslarmet sänder över de mobila näten.
 
När du trycker på knappen kommer du, via larmapparaten som är kopplad till din telefon, i kontakt med trygghetscentralen i Örebro. Där finns personal som svarar dygnet runt. Vid behov kontaktar de hemtjänstpersonal som hjälper dig.

Larmnyckel

Om du får trygghetslarm beviljat behöver du lämna ifrån dig en nyckel till din bostad. Det är viktigt att nyckeln fungerar. Det är för att personal alltid ska kunna komma in i din bostad om du larmat.Du behöver se över om din hemförsäkring ger tillräckligt skydd efter att du lämnat din larmnyckel.

Återlämning

Om du flyttar eller av annan anledning inte behöver ditt larm längre ska det lämnas tillbaka. Då får du även din nyckel tillbaka och debiteras inte längre för trygghetslarmet.

Hur ansöker jag om trygghetslarm?

Du ansöker om trygghetslarm hos biståndshandläggaren, som bedömer om du behöver larm eller inte. Se kontaktuppgifter i högerspalten.

Vad kostar trygghetslarm?

Månadskostnaden för ditt trygghetslarm följer kommunens gällande taxa. Fråga biståndshandläggaren om kostnaden.
Senast uppdaterad: 2018-07-23
Sidansvarig: Erica Suraiya
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »