Lilla Edets kommun - startsida
Äldre man och vårdbiträde

Sjukvård och tandvård

Av kommunen kan du få hjälp med hemsjukvård, rehabilitering i hemmet och olika typer av hjälpmedel som underlättar din vardag.

Om du på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning inte kan ta dig till vårdcentral kan du ha rätt till kommunal hälso- och sjukvård. I kommunal hälso- och sjukvård ingår också hjälpmedel och rehabilitering som utförs av arbetsterapeuter och sjukgymnaster. I undermenyn till vänster kan du läsa mer om vad kommunen kan hjälpa till med.

Vårdcentral

Till vårdcentralen vänder du dig om du är i behov av vård som inte är akut. Observera att vårdcentralen inte är någon kommunal verksamhet utan drivs i privat regi.

I Lilla Edet hittar du Lilla Edet vårdcentral på Järnvägsgatan 8. Du kan hitta mer information om tidsbokning, kontaktuppgifter, öppettider och annat genom att besöka deras webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

I Lödöse hittar du Capio Läkarhus som har vårdcentral och barnavårdscentral (BVC) på Klostergatan 1F. Mer information om tidsbokning, kontaktuppgifter, öppettider och annat hittar du på vårdcentralens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sjukvårdsrådgivning

Om du eller någon anhörig blivit sjuk och behöver råd av en sjuksköterska ring Vårdguiden 1177. Sjukvårdsrådgivningen är öppet dygnet runt. Vid akuta fall ring alltid 112. Telefon: 1177

Tandvård

Du som vill besöka en tandläkare och få tandvård ska vända dig till folktandvården inom Västra Götalandsregionen eller till en privat tandläkare. Du som bestående behöver omfattande vård och omsorg eller lider av vissa sjukdomar kan ha rätt till särskilt tandvårdsstöd. Du hittar mer information på sidan för tandvård.
Senast uppdaterad: 2021-03-02
Sidansvarig: Erica Suraiya
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »