Lilla Edets kommun - startsida

Räddningstjänst

Räddningstjänstens huvudsakliga uppgifter är att rädda liv, egendom och miljö. En viktig del är att förebygga olyckor. Det görs genom att stärka människors egen förmåga att förhindra olyckor och agera på ett säkert och skadebegränsande sätt om en olycka inträffar.  

Räddningstjänsten är också tillsynsmyndighet inom områdena skydd mot olyckor och brandfarliga och explosiva varor. En del av den myndighetsutövning som räddningstjänsten i Lilla Edets kommun gör, sker enligt lagen om skydd mot olyckor (LSO) och lagen om brandfarliga och explosiva varor (LBE).

Räddningstjänsten i Lilla Edets kommun ingår sedan 1 januari 2017 i Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., SBRF.  
Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund ansvarar för samtliga räddningstjänstfrågor inom Lilla Edets kommun. Läs mer på sbrf.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Blanketter för ansökan och tillstånd om bland annat hantering av brandfarliga varor, sotning och tillfällig övernattning hittar du direkt på sbrf.se/blanketter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Senast uppdaterad: 2019-08-06
Sidansvarig: Jesper Gärder
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »