Lilla Edets kommun - startsida
Dator med nätverkskabel

Bredband och IT

Mycket av våra nytto- och underhållstjänster så som film, musik och böcker hämtas från Internet. Det kräver en Internetuppkoppling med bra kapacitet. För att uppnå bra kapacitet krävs stor bandbredd och då är många gånger fiberkabel det bästa alternativet.

Ett fibernät består av optiska fiberkablar där datasignalerna skickas via ljussignaler i stället för elektriska signaler som det görs i de befintliga kopparkablarna. Fibernät kan överföra mycket mer information än traditionell kopparkabel eller ADSL och överföringskapaciteten kan lätt ökas.

Utveckla fibernät i kommunen


Lilla Edets kommun arbetar med att ta fram en IT-infrastrukturplan för hela Lilla Edets kommun med utgångspunkten att utveckla fibernätet i kommunens olika delar. Kommunen strävar efter att uppnå en IT-infrastruktur som är öppen och leverantörsoberoende. Det innebär att du som slutkund själv kan välja den leverantör du vill ha. Fibernätet ska även klara av kommunikation av framtidens tjänster till kommunens innevånare, företag och offentliga myndigheter.
Läs mer om fiber till landsbygden.
Senast uppdaterad: 2019-04-02
Sidansvarig: Jesper Gärder
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »