Lilla Edets kommun - startsida

Ny sluss i Lilla Edet

I samarbete med Sjöfartsverket och i dialog med berörda myndigheter och kommuner planerar Trafikverket att bygga nya slussar i Trollhätte kanal, i Lilla Edet, Trollhättan och Vänersborg.

Dagens slussar är över 100 år gamla och den tekniska livslängden är snart passerad. Det betyder på längre sikt att deras funktion inte kan upprätthållas med hjälp av underhåll, och därför behöver de bytas ut.


Nya slussar är en förutsättning för att sjöfarten ska kunna fortsätta att fungera och utvecklas – så att den på sikt kan avlasta järnvägen och minska andelen transporter med lastbil.


Läs mer om projektet på Trafikverksets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dags för samråd om nya slussen i Lilla Edet

Ska den nya slussen i Lilla Edet byggas öster eller väster om dagens sluss? Nu bjuder Trafikverket in dig att tycka till om slussens framtid i vårens samråd.


Under perioden 6 april – 31 maj hålls det samråd om den nya slussen i Lilla Edet. Det innebär att alla som vill kan tycka till om de två förslag Trafikverket tagit fram för placering av framtidens sluss – öster eller väster om dagens sluss.


Ta del av samrådsunderlag, lämna synpunkter och få svar på dina frågor om slussen i Lilla Edet på Trafikverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 2021-04-01
Sidansvarig: Erica Suraiya
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »