Lilla Edets kommun - startsida

Cykling och cykelvägar

Det finns många fördelar med att cykla. Om du cyklar får du motion, minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, sparar pengar jämfört med andra färdsätt och bidrar till en minskning av klimatpåverkande utsläpp. Vid korta sträckor går det oftast snabbare att ta cykeln än bilen till jobbet, affären eller allmänna kommunikationsmedel. Har du förslag och önskemål på sträckor som saknar cykelväg får du gärna höra av dig till Lilla Edets kommun.

Säker cyklist

I Sverige är det lag på att alla barn och ungdomar under 15 år ska använda hjälm när de cyklar eller blir skjutsade på cykel. En bra hjälm ska:
  • vara CE-märkt
  • sitta stabilt
  • skydda panna, tinningar och bakhuvud
  • vara försedd med band som är lätta att justera
  • cykelhjälmar för små barn ska ha grönt spänne.

Cykelparkering

Cykelställ finns vid samtliga pendelparkeringar inom kommunen. Cyklar får parkeras överallt om det inte finns något vägmärke som säger annorlunda, som till exempel på gå- eller gårdsgata. Dock gäller att cyklar måste ställas på ett sådant sätt att de inte är i vägen för trafikanter och fotgängare.

Trafikverkets Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. webbplats hittar du mer information om din säkerhet när du cyklar.

Transportstyrelsens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. webbplats hittar du trafikregler för gående och cyklister.

Senast uppdaterad: 2021-12-08
Sidansvarig: Jesper Gärder
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »