Lilla Edets kommun - startsida
Parkerade bilar

Parkering

I Lilla Edets kommun är det gratis att parkera på alla allmänna kommunala parkeringsplatser. Däremot krävs det en p-skiva på vissa av kommunens parkeringar. Om inte annat anges får du parkera högst 24 timmar i sträck på samma plats. På mark som ägs av bostadsbolag kan andra parkeringsregler gälla.

Parkeringsregler

I trafikförordningen finns de grundläggande bestämmelserna om hur du får stanna och parkera. Det finns också lokala bestämmelser om parkering, som är utmärkta med vägmärke. På Transportstyrelsenslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster webbplats hittar du mer information om parkeringsregler.

Pendelparkering

För att se var pendelparkeringarna finns i Lilla Edet kan du söka i kommunkartan. På Västtrafiklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa mer om restider från pendelparkeringarna, vilka busslinjer som trafikerar sträckan och hur många parkeringsplatser som finns.

Parkeringsövervakning och anmärkningar

Parkeringsövervakning sker i hela Lilla Edets kommun alla dagar i veckan.

 

QSG Bevakning AB administrerar de parkeringsanmärkningar som utfärdas på kommunens gator och parkeringar. Om du anser att du fått en felaktig parkeringsanmärkning ska du vända dig till Polisenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. På Transportstyrelsenslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster webbplats finns mer information om hur du gör för att betala en anmärkning samt hur du går tillväga för att överklaga en parkeringsanmärkning.

P-skivor

Dessa är gratis och finns att hämta i kommunhuset och kan även finnas hos till nedanstående:

  • Kiosken vid bussstationen
  • Apoteket
  • Folktandvården
  • Lilla Edets biblioteket
  • Netto
  • Lengroths Spel och Café
  • BlommaLin
Senast uppdaterad: 2020-08-20
Sidansvarig: Jesper Gärder
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »