En kväll för Kongo

Rött och vitt hjärta hoplänkande som en pusselbit

Denisängelprojektet tillsammans med Denisängelföreningen bjuder in till en kväll för Kongo. Välkommen till en intressant kväll där vi tillsammans får lära oss mer om Kongo, göra bra saker tillsammans för Dr Denis Mukwege och hans arbete på Panzisjukhuset.

Medverkande

Ellinor Ädelroth talar om bakgrunden till de våldshandlingar som sker mer eller mindre dagligen, om Panzisjukhuset och dess betydelse, vad Panzimodellen för omhändertagande och vård av överlevare av sexuellt våld innebär och även en del om Dr Denis Mukwege, Nobel fredspristagare 2018. Ellinor Ädelroth har varit volontärarbetare vid Panzisjukhuset årligen sedan 2009 och har arbetat med undervisning, som läkare, administratör, vikarie för dr Mukwege som sjukhuschef, chef för avdelningen för våldsutsatta kvinnor med mera. Ellinor Ädelroth är professor emerita och lungläkare från Umeå.

Liss Persson har vid flera tillfällen varit nere på Panzisjukhuset och jobbat som tekniker med medicinsk utrustning. Liss är också en fantastisk duktig fotograf och tack vare honom har du under kvällen nu en möjlighet att få uppleva Panzi genom hans bilder.

Sandra Gaeya Zackrisson uppträder för oss med sin alldeles unika och magiska musik tillsammans med Uweze Lusambo, född och uppvuxen i Kongo och nu boende i Lilla Edet sedan en tid tillbaka.

Program

17:00 insläpp

Kom och mingla med kvällens aktörer och titta på den fina fotoutställningen. Denisänglar och Dr Denis Mukweges nya bok "kvinnors styrka" finns till försäljning.

18:00 Ellinor Ädelroth berättar för oss om Kongo och sitt arbete på Panzisjukhuset

Efter föredraget finns det utrymme för en frågestund där vi har möjlighet att reflektera våra tankar tillsammans med Ellinor.

Fikapaus

Liveuppträdanden

Musik från Sandra "Gaeya" Zackrisson och Uweze Lusambo.

Biljetter

Du betalar inträde kontant när du kommer till dörren. Du kan också förköpa din biljett här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inträde 200 kr går oavkortat till Panzisjukhuset.

Fika finns att köpa till självkostnadspris.

Välkommen till en magisk kväll!

Datum och tid:

Plats: Hjärtumsgården, Nedra Hjärtum 120, Hjärtum

Arrangör: Denisängelprojektet tillsammans med Denisängelföreningen

Evenemanget är avgiftsbelagt och anmälan/biljettköp krävs. Se evenemangsinformationen.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Senast publicerade evenemang

  • Kastanjer, höstblommor och äpplen med mera  på ett bord
  • Bild på Sigrid och Draken
  • Möbler och glasföremål framställda för loppmarknad