Landsbygdsupproret

En person i keps, vit tröja och blåa jeans ligger på vita ensilage. I bakgrunden syns en blå himmel.

"Landsbygdsupproret" är en föreställning om drömmar och utopier. Om byråkrati och rationalitet. Om hopp och att våga tro på något. Och om att vi, som befolkar Sveriges landsbygder, har en avgörande roll att spela i en rörelse framåt.

Det blir upphottad lokalpolitik paketerad som folkmusikshow. Det blir folkbildning och folkrörelse. Tillsammans med sin tremannaorkester vill musikern Samantha Ohlanders påbörja ett samtal om hur vi skapar det samhälle vi vill ha.

– "Landsbygdsupproret" är inte till för staden. Det här riktar sig direkt till oss i periferin. Ett slags samhälleligt tankeexperiment där landsbygden med dess berättelser, erfarenheter och kultur får stå i centrum. Genom musiken kan vi skapa samtal. Koppla ihop trådarna. Brodera ut. Väven växer. Väcker aktion. Och en vilja att ta makten över sin tillvaro, säger Samantha Ohlanders.

Samantha Ohlanders är sedan länge engagerad i landsbygdsfrågor. Hon har tidigare turnerat med Riksteatern i de hyllade föreställningarna "Fäboland" och "Nationalparken". Hon är aktiv i föreningen "Unga på landsbygden", som jobbar för att förändra synen på landet och utmana den urbana normen samt arbetar som krönikör för Hälsingetidningarna med fokus på landsbygdsfrågor.

Föreställningen görs i samarbete med Riksteatern, Kulturrådet och Bygdegårdarna

Anmälan
Anmälan behövs inte men du kan boka dina biljetter hos Elinor via telefon: 0706-55 01 81 eller via mail, elinor@hjartum.com

Entrén är på 100 kr.
Fika försäljning pågår mellan kl 18-19.

Det går bra att betala kontant eller med swish.

För mer information se Hjärtumsgårdens webbplats

Datum och tid:

Plats: Hjärtumsgården, Nedra Hjärtum 120

Arrangör: Hjärtumsgården, KulturRådet samt Bygdegårdarna Riks

Evenemanget är avgiftsbelagt men ingen anmälan behövs. Se evenemangsinformationen.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Senast publicerade evenemang

  • Orange bakgrund med en vit hand och texten "en kommun fri från våld"
  • Fem personer med instrument står framför pianotangenter