Visor på Eden

Bild på artisterna som spelar under kvällen, plus grafik - visor på Eden

Välkommen till en kväll i visans tecken lördag 12 november. Kom och lyssna till de fantastiska artisterna Jenny Almsenius, KG Malm och Jan-Olof Andersson. Det blir finstämt, humoristiskt och berörande och det bjuds på både traditionellt och nyskrivet!

Jenny Almsenius

Sångerskan och munspelerskan Jenny Almsenius har turnerat land och rike runt på stora och små scener och sjungit sig in i publikens hjärtan. Hon hyllas för sin starka scennärvaro, personliga låtar och varma röst. Jennys musik är en slags blandning av visa, pop och blues på svenska – med rösten och den berättande texten i centrum. Med en stor dos charm tar hon med publiken på en musikalisk resa som når ut över scenkanten och berör.

Med sig på scenen har Jenny den skicklige och svängige kontrabasisten Johan Bengtsson, som är en flitigt anlitad musiker i Göteborgs kulturliv. Johan spelar även i band som Cats and Dinosaurs, Midnattsorkestern och Swing Tarturo.

KG Malm

KG Malm är vissångare, berättare och otyglad humanist och hans framträdanden kännetecknas av publikkontakt, värme och vildvuxna polisonger. KG sjunger gärna visor av Allan Edwall, Evert Taube, Dan Andersson och andra visdiktare.

KG själv beskriver sin karriär så här: ”När jag var 19 år och arbetade på en byggfirma kom chefen fram till mig en dag och sa: Du ska inte bli murare, du ska stå på en scen, sjunga och ljuga ihop dumma historier. Och det är väl ungefär vad jag har sysslat med i ganska många år. Fast ljuger gör jag naturligtvis aldrig.”

Jan-Olof Andersson

Sångaren, gitarristen, pedagogen och sångskrivaren Jan-Olof Anderssons musikaliska historia börjar på västgötaslätten, i Tidan på 1950-talet. Han är känd för sina djupdykningar i den svenska vistraditionen, instrumentala solostycken för gitarr samt egna sånger och tonsättningar.

Jan-Olof samarbetar ofta och gärna med körer, instrumentalensembler och storband, men i dag får vi uppleva honom tillsammans med sin eviga följeslagare, den akustiska gitarren. Hans framtoning är enkel och utan åthävor, nyanserad, mångfacetterad och med en total närvaro som trollbinder. Hans egna visor med vardagliga funderingar kring konsten att leva, om kärleken och andra existentiella frågor med allmängiltighet berör oss alla. Ta för er!

Biljett

Köp din biljett via Billetto.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Biljettpris 150 kr.

Fika finns att köpa. Vi tar Swishbetalning.

Datum och tid:

Plats: Stora Salongen, Kulturhuset Eden, Göteborgsvägen 61, Lilla Edet

Arrangör: Lilla Edets kommun

Evenemanget är avgiftsbelagt och anmälan/biljettköp krävs. Se evenemangsinformationen.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Senast publicerade evenemang

  • Kastanjer, höstblommor och äpplen med mera  på ett bord
  • Bild på Sigrid och Draken
  • Möbler och glasföremål framställda för loppmarknad