Kulturonsdag: författarbesök av Åsa Hellberg

Bild på en leende Åsa Hellberg mot blå sommarhimmel med små moln.

Åsa Hellberg, född i Fjällbacka, är författare och har gått i täten för den explosion av feelgoodromaner som vi har sett de senaste åren.

De första delarna av den bästsäljande serien om Sonja gavs ut redan 2012 och såldes raskt utomlands. Det finns långt framskridna planer på att Sonjas sista vilja ska filmatiseras. Seriens har sålts i hundratusentals exemplar.

2019 lanserade Åsa den första delen i en ny trilogi om ett stort, lyxigt hotell i London, Flanagansserien, där vi fick följa de kvinnliga cheferna 1960, 1980 och 2000.

Och temat, kvinnors rätt till sitt eget liv, återkommer i hennes sjuttonde roman. Nu återvänder Åsa till rötterna i Fjällbacka. I tre böcker kommer hon att berätta de gripande historierna om Hellbergsläktens kvinnor.

I den första boken, Inte utan min syster, träffar vi Åsas gammelfarmor Anna och hennes syster Cornelia. Året är 1903 och livet ser ut att bli underbart för de två sjuksystrarna. Bara några år senare är allt förändrat.

Om Åsa Hellberg

Åsa bor sedan många år i Stockholm, har en skrivarlya i Fjällbacka, och skriver gärna om kärlek men är numera totalt ointresserad av det själv. Hon har en vuxen son som är den bästa människan hon vet och hon har ett smått sjukligt intresse av att göra om hemma i tvåan i Farsta.

Boka din kostnadsfria biljett på billetto.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Evenemanget är en del av kulturonsdag – en serie kvällsarrangemang med ett brett och varierat utbud av kulturaktiviteter. Alltid kl. 18.30 i Kulturhuset Eden. Kostnadsfritt, men du behöver boka din biljett via Billetto. Fika finns att köpa, du betalar med Swish. Välkommen!

Läs mer och se hela programmet via länken nedan.

Datum och tid:

Plats: Kulturhuset Eden, Stora Salongen, Göteborgsvägen 61, Lilla Edet

Arrangör: Lilla Edets kommun

Evenemanget är kostnadsfritt men anmälan krävs. Se evenemangsinformationen.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Senast publicerade evenemang

  • Möbler och glasföremål framställda för loppmarknad
  • Liten kille håller i mammas händer och de kikar på varandra
  • Logotype för Messy church