Föreläsning med minnesvärldsmästaren Jonas von Essen

Jonas von Essen håller upp handen där pekfingret har en rosett runt sig med ett snöre.

Kan vem som helst få ett minne i världsklass? Jonas von Essen har gått från glömsk drömmare till tvåfaldig minnesvärldsmästare! I sin föreläsning delar han med sig av hur han gick från att ha mediokert minne till minnesgeni.

Jonas von Essens resa verkar näst intill mirakulös. På bara ett och ett halvt år gick han från att knappt komma ihåg sin flickväns telefonnummer till att utklassa den samlade världseliten i minnes-VM. Sedan dess har han medverkat i allt från kinesiska TV-shower till svenska realityserier.

Våren 2018 nådde Jonas nästan hela vägen till seger i TV4:s program Talang, efter att till finalen ha memorerat de första 50 000 decimalerna i talet pi! Hans otroliga minnesförmåga har också gett honom en enorm allmänbildning som lett honom till stora framgångar i TV-program som Muren, Smartare än en femteklassare och Postkodmiljonären.

Jonas von Essen är välkänd för sina imponerande minnesfärdigheter, men att han dessutom har ett djupt engagemang inom schackvärlden känner inte alla till. Han är en passionerad schackspelare och har med framgång deltagit i flera schackturneringar. Jonas von Essen kan numera kalla sig minneskonstnär och tvåfaldig världsmästare i minnesteknik.

Biljetter

Pris 180 kr/biljett. Skaffa dina biljetter på billetto.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Datum och tid:

Plats: Kulturhuset Eden, Edetsalongen, Göteborgsvägen 61, Lilla Edet

Arrangör: Lilla Edets kommun i samarbete med PRO och ABF

Evenemanget är avgiftsbelagt och anmälan/biljettköp krävs. Se evenemangsinformationen.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Senast publicerade evenemang

  • Laserstrålar i olika färger
  • Logotype för Messy church