Lilla Edets kommun - startsida
Böcker

Välkommen till biblioteken!

Lilla Edets kommun har två bibliotek, huvudbiblioteket i Lilla Edet och en filial i Lödöse. På biblioteken kan du utöver att låna olika medier även låna dator, använda trådlöst nätverk, göra utskrifter och kopiera. Våra öppettider hittar du i nedan. Se även avvikande öppettider.

Sommaröppettider på biblioteket i Lilla Edet

Under perioden 1 juni – 31 augusti är det sommaröppettider på biblioteket i Lilla Edet. Biblioteket i Lilla Edet har då öppet till kl. 16 på måndagar och stängt lördagar. I övrigt ordinarie tider. Läs mer om avvikande öppettider.

Sommaröppettider

Biblioteket Lilla Edet

Måndag

kl. 10-16

Tisdag

kl. 10-16

Onsdag

kl. 10-19

Torsdag

kl. 10-16

Fredag

kl. 10-16

Lördag

stängt

Söndag

stängt


Lobbyn öppnar kl. 8 måndag-fredag.

Obs! Sommaröppettider gäller. Ordinarie öppetider från 1 september.

Lödösefilialen

Måndag

stängt

Tisdag

stängt

Onsdag

stängt

Torsdag

stängt

Fredag

stängt

Lördag

stängt

Söndag

stängt

 

Obs! På grund av lokalbyte är Lödösefilialen är helt stängd för alla ärenden perioden 1 juni - 31 augusti.

Lilla Edets bibliotek

Huvudbiblioteket ligger i centrum, i Kulturarenan, med besöksadress Göteborgsvägen 61. Här kan du bland annat låna böcker, ljudböcker, dvd-filmer och tidskrifter, läsa tidningen eller besöka något av våra evenemang.

Lödösefilialen

Filialen ligger i samma lokaler som Lödöse museum och är ett unikt samarbete mellan folkbibliotek och museum. Filialen har en historisk profil med särskild inriktning på barn- och ungdomslitteratur om medeltiden. Lödöse bibliotek samarbetar med föreningar i bygden och bedriver kulturell verksamhet som resulterar i utställningar, författarbesök med mera.

Lödösefilialen byter lokaler

Under perioden 1 juni – 31 augusti kommer Lödösefilialen vara helt stängd på grund av byte av lokaler. Från 1 september är filialen öppet som vanligt på samma adress men då i nya lokaler. 

Service

På biblioteken kan du bland annat:

  • låna böcker,
  • ljudböcker,
  • dvd-filmer,
  • läsa tidningar eller
  • besöka något av våra evenemang.

Till höger på varje sida hittar du kontaktuppgifter och en länk till bibliotekskatalogenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där du bland annat kan låna om och reservera böcker.

Vår e-bokstjänst är uppgraderad och finns numera på samma sida som Bibliotek i Västs katalog: Bibliotek i Väst.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer om e-böcker på lillaedet.se/e-bocker.

Följ oss på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för information om program och aktiviteter på biblioteken och få ett och annat lästips.

Biblioteksplan

Allt biblioteksarbete sker med biblioteksplanen som riktlinje. Övergripande mål i planen är bland annat att biblioteket ska vara en mötesplats för alla. Biblioteket ska bland annat jobba språkutvecklande och lässtimulerande och vara en del av det livslånga lärandet.

Senast uppdaterad: 2019-06-26
Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Hittade du några felaktigheter? Tyck till om sidans innehåll via formuläret nedan. Meddelandet går till den som publicerat sidan.

Carina Magnusson


Banner - klicka här för att låna om, sök och reservera böcker
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »