Lilla Edets kommun - startsida

Hemliga klubben - bokklubben för 8-11 år

Är du en boktok eller kanske en bokslukare? Då är bibliotekets bokklubbar något för dig!


Hemliga klubben är bibliotekets bokklubb för dig som är mellan ca 8 och 11 år. Vi läser och pratar om böcker, i olika genrer och med olika teman. Ibland så fikar vi, pysslar eller ser en film också. Men även om vi gör andra kul saker så är fokus på läsning och böcker, och vi läser en bok till varje träff. I år deltar vi i Kulturrådets läsfrämjande satsning "Väck boken!".


Det finns 8 platser i klubben och anmälan görs på biblioteken eller via mail till: barn.biblioteket@lillaedet.se.

Vi träffas på Lilla Edets bibliotek, torsdagar kl 16 följande datum:

 • 22 augusti – Barnens bibliotek.
  På första träffen kommer vi prata om Barnens bibliotek, göra egna krypin och pratar om hur och var vi gillar att läsa böcker bland annat. Vi gör ett eget Hemliga klubbens bok-bingo och nya klubbmärken och så fikar vi lite.

 • 19 september – Djur.
  Vi pratar om de böcker vi läst som handlar om olika djur. Det kan till exempel vara fakta-böcker, böcker om någon som önskar sig ett husdjur eller om djur som är förmänskligade. Vi gör digitala boktips och egna affischer.

 • 17 oktober – Vikingar.
  Roliga och spännande böcker som handlar om vikingar finns det gott om. Vilken har läst du till den här gången? Vi ser också på en film som handlar om en viking och äter popcorn!

 • 14 november – Superhjältar.
  Vad är egentligen en superhjälte? Vilken superhjältekraft vill du ha och vilken är din favorit av alla superhjältar? Vi kommer också att spela ett superhjälte-spel.

 • 12 december – Snö, tomtar och jul.
  Vi pratar om böcker vi läst som handlar om julen, lyssnar på en julsaga och fikar. Vi gör våra egna digitala julkort med hjälp av greenscreen.

Vill du vara med?


Här finns en anmälningsblankettPDF som du kan be en vuxen skriva ut och fylla i. Ni är också välkomna in på biblioteket och hämta en blankett. Den ifyllda blanketten lämnar ni sedan in på biblioteket - eller mailar ni in samma uppgifter.

Senast uppdaterad: 2019-08-20
Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Hittade du några felaktigheter? Tyck till om sidans innehåll via formuläret nedan. Meddelandet går till den som publicerat sidan.

Camilla Oscarsson


Banner - klicka här för att låna om, sök och reservera böcker
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »