Lilla Edets kommun - startsida
Barnavdelningen

På biblioteken

På biblioteken finns det massor med böcker, filmer och tidningar som du kan låna med hem.

Här kan du hitta böcker som är sanna historier, rysliga berättelser eller som handlar om magiska världar. Vi har speciella hyllor för:
  • fantasy
  • hästböcker
  • spänning (deckare och rysare)
  • ljudböcker
  • lättläst
  • faktaböcker 
Det finns en mängd olika spännande faktaböcker! De kan handla om till exempel: djur, fotboll, riddare, sy dockkläder, traktorer eller koda på datorer. Gillar du serier så har biblioteket både manga och vanliga serier. På Lilla Edets bibliotek finns också film som du kan låna om du har en vuxen med dig. Fråga gärna personalen om du inte hittar vad du söker!

Bokklubbar

Biblioteket har en bokklubb för barn i åldern ca 8-12 - Hemliga klubben! En torsdag i månaden träffas vi i Lilla Edet och pratar om böcker och gör något kul. Vi deltar under hösten i Kulturrådets läsfrämjande projekt "Väck boken!". En nyhet för hösten 2019 är en Häst-klubb i Lödöse en torsdag i månaden. Bokcirkeln som är för dig i åldern ca 12 till 15 år och som gillar att läsa fortsätter. Vi läser en gemensam bok och pratar om den tillsammans. I höst har vi tema Fantasy. Läs mer om våra klubbar.

Skollov

På skolloven händer det alltid något skoj på biblioteken, så håll utkik. Be gärna dina föräldrar att följa oss på facebook länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för information om program och aktiviteter. Vi lägger också ut i kommunens evenemangskalender vad som händer. Varje sommar deltar vi i "Sommarboken" och hittar på en massa roliga saker.

Barnens bibliotek

Behöver du boktips så kolla in Barnens bibliotek!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Här delar barn med sig av sina bästa boktips och det kan du också göra. Du kan betygsätta böckerna du läser och skapa ett eget krypin där du skriver dina egna boktips. Här finns mycket roligt som till exempel pyssel, spel och artiklar om din favoritförfattare kanske.
Barnavdelningen
Senast uppdaterad: 2020-01-21
Sidansvarig: Camilla Oscarsson
Banner - klicka här för att låna om, sök och reservera böcker
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »