Lilla Edets kommun - startsida

Hästklubben - bokklubben för 8-12 år

Älskar du hästar, böcker eller kanske båda? Då är du som är cirka 8-12 år välkommen att vara med i vår nya bokklubb.

Vi läser hästböcker och pratar om vad vi gillar med dem - för de handlar om så mycket mer än hästar! Du behöver inte ha läst något innan – vi lär oss tillsammans och varje gång pysslar vi eller gör något annat roligt.

Vi träffas på Lödöse bibliotek, torsdagar kl 17.00 följande datum:

12 september - Invigningskalas
Välkomna till starten på den nya klubben! Vad är egentligen en hästbok? Vi pratar och ger varandra boktips samtidigt som vi fikar. Vi gör egna klubbmärken och en affisch med våra allra bästa lästips.


10 oktober - Sigge och Sam
Till den här träffen har vi läst någon av Lin Hallbergs böcker som handlar om shetlandsponnyn Sigge eller Sam. Böckerna om Sam är lite mer lättlästa. Vi pratar om vad vi tycker om med dem (eller inte gillar med dem) och varför. Sedan gör vi något pyssel.


7 november - Klara-böckerna
Författaren Pia Hagmar har skrivit en serie om Klara som i början inte kan rida eller något om hästar. Men böckerna handlar om så mycket mer än bara hästar. De handlar till exempel om att ha föräldrar som skiljer sig, att flytta till en ny stad och kompisrelationer. Böckerna om Klara finns också som lättläst och som ljudbok. Vi väljer vad som passar oss bäst. Vi ser filmen Klara som bygger på böckerna och äter popcorn.


5 december - Avslutning med författarbesök
Vi får besök av en känd författare som skriver hästböcker och som kommer att berätta för oss om sitt skrivande och varför hon gillar att skriva hästböcker. Mer information om detta kommer längre fram.


Vill du vara med?


Du kan anmäla dig på biblioteken eller så skickar ni uppgifter om namn och ålder med epost till barn.biblioteket@lillaedet.se.

Senast uppdaterad: 2019-09-03
Sidansvarig: Camilla Oscarsson
Banner - klicka här för att låna om, sök och reservera böcker
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »