Lilla Edets kommun - startsida

INSTÄLLT: Häxor - när drevet går

INSTÄLLT på grund av sjukdom.
Ett revolutionärt folklustspel där skeletten kräver upprättelse och ber oss skärskåda vår egen tid.

Året är 1675. I byn Torsåker i Ångermanland halshuggs och bränns 71 människor på bål. Det är Sveriges största massavrättning i fredstid och på några dagar dödas var femte kvinna i byn. Tidens tro drabbar människan står det på en minnessten för ett av alla häxbål. Så, hur såg tidens tro ut? Var de galna på 1600-talet och trodde att det fanns kvinnor som åkte på en ko till Blåkulla för att bola med satan, äta små barn och skapa svält och missväxt? Eller fanns det en hemlig agenda, en plan, från högre ort?Med tvära kast mellan humor och allvar, dåtid och nutid, tar fyra skådespelare med oss på en resa från 1600-talet till dagens Sverige.Vad vill vi bära med oss från vår historia? Och hade du varit en av dem som bar ved till bålet?

Manus och regi

Therese Söderberg som skrivit manus till Häxor – när drevet går och är dramatiker och dramaturg, utbildad på Dramatiska Institutet och har skrivit en mängd pjäser. Therese har arbetat som dramaturg på Teater Västernorrland sedan 2012.Maria Löfgren har bearbetat och regisserat Häxor - när drevet går. Maria har arbetat som regissör i 25 år, både med egna frigrupper och på Sveriges läns- och stadsteatrar. Som en av de största produktionerna kan nämnas Jösses flickor – Återkomsten som spelade på Stockholms Stadsteater med närmare hundratusen personer i publiken.Läs mer om evenemanget på Hjärtumsgårdens Facebooksida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterPågår fram till kl. 21.30.

Pris och förbokning

Föranmälan krävs ej, men det går att förboka biljetter. Förboka biljetter på mail elinor@hjartum.comEntré 100:-, studerande 50:-Det går bra att betala kontant eller med Swish.Välkommen!
Datum: 23 februari 2018
Tid: kl 19:00
Plats: Hjärtumsgården, Hjärtum Nedra 120, Hjärtum
Arrangör: Hjärtumsgården & Vuxenskolan
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »