Lilla Edets kommun - startsida

INSTÄLLT - Hantverksdille med Byalaget från Ale Vikingagård

Nu kan du träffa vikingarna från Byalaget Ale Vikingagård! Kom och se vad de tillverkar, och hör dem berätta om sitt hantverk. Vid detta tillfälle kan du se och prova på brickbandsvävning.

Lödöse museum är väldigt glada över att få besök av dessa entusiaster i Byalaget från Ale Vikingagård. Kom och se när de hantverkar hos oss på Lödöse. Vilket hantverk som görs beror på vilka i Byalaget som kommer, men framför allt sömnadsrelaterade hantverk. I vanliga fall håller de till i Vikingahuset i Ale, men nu under vintern är det lite mörkt och kallt - då är vi mer än glada att erbjuda ljus, värme och nyfikna besökare! Kanske är du nyfiken på att leva vikingaliv du med? Passa på att ställa frågor och kanske ta ditt första steg in i återskapandets värld med allt spännande som det innebär!

I vanliga fall håller Byalaget till i Vikingahuset i Ale, men nu till hösten och vintern är det lite mörkt och kallt - då är vi mer än glada att erbjuda ljus, värme och nyfikna besökare! Kanske är du nyfiken på att leva vikingaliv du med? Passa på att ställa frågor, testa på hantverk och kanske ta ditt första steg in i återskapandets värld med allt spännande som det innebär!

Program

När: Lördag 25 januari, lördag 29 februari och lördag 28 mars kl. 11-14

Var: Lödöse museum

Hur: Gratis, ingen föranmälan.

Ale Vikingagård ägs av Ale Kommun men drivs sedan 2016 av Byalaget. Det är en intresseförening som har som mål att bevara vikingagården, sprida kunskap om vikingatiden samt ge allmänheten ett vackert och intressant resmål. Verksamheten är centrerad runt det mäktiga hövdingahuset i Ale, byggt enligt historisk förlaga och med traditionella tekniker. Som aktiv medlem i Byalaget får du möjlighet att följa med på resor, göra museibesök, delta i hantverkskurser, trevliga gillen, med mera.


Byalaget är en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden som välkomnar alla som har intresse för vår historia!


Läs mer hos Lödöse Museumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Välkommen!

Datum: 28 mars 2020
Tid: kl 11:00
Plats: Lödöse museum, Museivägen 1, Lödöse
Arrangör: Lödöse museum i samarbete Ale Vikingagård
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »